NHL-Larsen scorer sit første sæsonmål

06/11/2013

Efter en svær sæsonstart, har den danske NHL-back Philip Larsen fået godt fat i verdens bedste ishockeyliga de seneste dage.

Natten til onsdag scorede 23-årige Philip Larsen sit første mål for sin nye klub Edmonton Oilers.

Philip Larsen udnyttede et kontraangreb, hvor han trods sin backposition strøg med frem og udlignede til 1-1 i første periode i Sunrise, hvor Florida Panthers har hjemmebane.

Edmonton vandt kampen med 4-3 efter scoring i overtiden. Den canadiske klub havde tabt sine seneste to kampe med i alt 0-9 mod Toronto og Detroit.

Philip Larsen indgik i sommerpausen i en byttehandel, hvor hans tidligere klub Dallas Stars sendte ham til Edmonton. Her blev han kort før sæsonstart sendt til farmerholdet i Oklahoma, indtil Edmonton hentede ham op til NHL i fredags.

Edmonton har fået en dårlig indledning på sæsonen med kun 10 point i 16 kampe, og der skulle ske noget nyt.

Holdets fire scoringer mod Florida kom således også fra spillere, som ikke normalt forventes at score. Foruden Larsens første mål i sæsonen, scorede to andre spillere, Mark Arcobello og Taylor Fedun, sine første mål overhovedet i NHL.

Philip Larsens succes afspejlede sig desuden i spilletid. Kun to Edmonton-spillere var mere på isen end danskeren.

I andre NHL-kampe var flere danskere i aktion. Frans Nielsen lavede sit point nummer 17 i sæsonen, da han assisterede for holdets største stjerne John Tavares, som bragte New York Islanders foran 1-0 i første periode i Washington.

New York Islanders var med til 2-2, men endte med at tabe 2-6.

Frans Nielsen har indledt sæsonen særdeles stærkt, og er nummer ni på topscorerlisten.

I Montreal tabte Lars Eller og Montreal med 2-3 til Ellers tidligere klub St. Louis Blues. Danskeren lavede ingen point.