NHL-profilen Mikkel Bødker skifter til Colorado

Skrevet af admin

29/02/2016

Dagens topnyheder

Efter otte år i Phoenix fortsætter den danske ishockeyspiller Mikkel Bødker NHL-karrieren i Colorado Avalanche.

Bødkers kontrakt med Arizona Coyotes stod til at udløbe efter denne sæson, og derfor var Bødker selv indstillet på, at han skulle tage afsked med klubben inden transferdeadline mandag aften.

- Det har været en underlig dag i dag. Der skete ikke rigtig noget, men pludselig fik jeg et opkald fra min agent, der sagde, at jeg var blevet sendt til Colorado, siger Mikkel Bødker i et interview med Sportsnet.

- Det er selvfølgelig en sjov situation, fordi de to klubber er i konkurrence om en plads i playoff. Men der er meget talent i Colorado, som vi har haft mange hårde kampe imod, så det er en sjov mulighed for mig, lyder det fra Bødker.

Han er i denne sæson noteret for 39 point (13 mål og 26 assister) i 62 kampe, hvilket placerer ham på tredjepladsen på Arizonas interne topscorerliste.

En plusminus-statistik på minus 28 pynter dog ikke på sæsontotalen. Det betyder, at modstanderne har scoret 28 gange mere end Arizona i den tid, Bødker har været på isen.

Handlen medfører, at Arizona får forwarden Alex Tanguay og de to talenter Conner Bleackley og Kyle Wood i bytte for den 26-årige dansker.

Mikkel Bødker blev i draften i 2008 valgt som nummer otte og er fortsat den højest draftede danske spiller i NHL's historie. Han nåede i alt 445 kampe for Arizona Coyotes.

Med skiftet til Colorado Avalanche kommer Bødker tættere på en plads i denne sæsons playoffkampe om Stanley Cup-trofæet.

Colorado har scoret 68 point i sine første 62 kampe og ville snige sig med i slutspillet på yderste mandat, hvis grundspillet sluttede nu. Arizona har otte point færre.

Bødkers nye klub holder til i Denver og har to gange vundet Stanley Cup, senest i 2001.

/ritzau/