NHL-talentet Nikolaj Ehlers overvejer Schweiz

Den danske ishockeyspiller Nikolaj Ehlers bliver anset som et af de helt store fremtidshåb i verdens bedste ishockeyliga NHL.

Danskeren blev sidste år draftet i første runde af den canadiske klub Winnipeg Jets og 19-årige Ehlers skal på næste måneds træningslejr forsøge at spille sig direkte ind på NHL-holdet.

Lykkes det ikke, overvejer han at tage en sæson i Schweiz.

Det siger han til det schweiziske nyhedsbureau Sportinformationdienst (SID).

- Schweiz er øverst på min liste, hvis jeg ikke spiller i NHL i næste sæson, siger han til SID.

Med sine kun 19 år er Nikolaj Ehlers for ung til at spille i den nordamerikanske udviklingsliga AHL, så alternativet i Nordamerika er juniorligaerne, hvor han de to foregående år har været en yderst dominerende spiller.

Han lavede i sidste sæson 37 mål og 64 målgivende afleveringer i 51 kampe - en statistik, som kun de færreste kan matche.

I Nordamerika er der tradition for, at de unge talenter spiller i juniorligaerne, hvis de ikke får en plads i NHL med det samme. Men for Ehlers trækker det blandt andet, at hans far - Heinz Ehlers - er træner i den schweiziske klub Lausanne.

Både schweiziske og nordamerikanske ishockeymedier spekulerer i, at den unge Ehlers i Schweiz vil foretrække klubben, hvor hans far er træner.

- Han har altid været der for mig. Han giver mig gode råd. Det kunne være sjovt, siger Nikolaj Ehlers til SID om muligheden for at spille med sin far som træner.

Nikolaj Ehlers har trænet med Lausanne i løbet af sommeren.

/ritzau/

Dagens Gossip