Ni-årig pige skulle være selvmordsbomber: - Her er min historie

Ni-årige Spozhmai blev for halvanden uge siden presset til at iføre sig en selvmordsvest, som hun skulle udløse nær soldater tæt på hendes landsby Khan Nishin i Helmand-provinsen i Afghanistan.

Det, der skulle have været pigens død, blev dog i stedet hendes redning. Hun slap nemlig væk fra en familie, som ifølge hende selv ikke behandlede hende ordentligt.

Spozhmai fortæller BBC, at hendes storebror pressede hende til at tage vesten på og opfordrede hende til udløse den ved et militært checkpoint. Han lovede, at hun ville overleve, og at kun soldaterne ville dø, men hun vidste bedre.

- Jeg vidste, at det var en selvmordsvest, fordi den var tungere end en normal, fortæller hun.

Læs også: 10-årig pige bar selvmordsvest: Taliban nægter sig skyldige

Da hun blev bange og forsøgte at slippe, slog broderen hende. Han forlod hende nær checkpointet og gik selv hjem igen. Hun tilbragte den nat i det fri, og næste dag blev hun fundet af soldaterne. Vesten havde hun taget af.

Da den farlige bombevest var ryddet ad vejen, fik hun besked på at tage hjem igen. Men det nægtede hun, og hun er nu i militærets varetægt.

- De slår mig, og jeg bliver ikke behandlet godt, fortæller Spozhmai om sin familie.

Hun har syv søstre og fem brødre. Hun er selv den ældste hjemmeboende pige og har ansvar for at lave mad, gøre rent og vaske tøj.

- De behandlede mig skidt, som var jeg en slave. Jeg gik ikke i skole, for det tillod de mig ikke. Jeg kan ikke læse et ord, siger Spozhmai.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Min bror sagde: Du er her i verden, og du vil dø. Du er her ikke for at lære eller for at gøre andre ting eller for at forvente, at dine ord har nogen betydning. Du er her blot for at dø og gøre din pligt, siger Spozhmai.

Taleban nægter, at de skulle have ønsket at bruge pigen som selvmordsbomber. De mener, at pigen er en del af smædekampagne, der skal vende afghanerne mod dem.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip