Ni bandemedlemmer fængslet efter drabsforsøg

De syv er sigtet både for salg af stoffer og for drabsforsøg, da de ifølge anklageren endte i skyderi med medlemmer fra banden MOB Lunden på Lundtoftegade på Nørrebro i København i marts i år. Her blev affyret adskillige skud mod uidentificerede MOB Lunden-medlemmer for at dræbe dem, og i sigtelsen blev det også vurderet, at de har bragt beboere på gaden i fare.

De er fængslet indtil 30. maj, men fire vil have varetægtsfængslingen prøvet ved landsretten. Alligevel var anklageren tilfreds.

»Vi er meget tilfredse med, at Københavns Byret valgte at varetægtsfængsle alle syv personer. De er begrundet mistænkt for overtrædelse af den rejste sigtelse for forsøg på manddrab,« siger Ulrich Thomsen.

De sidste to blev fremstillet ved Retten på Frederiksberg for drabsforsøget i februar på Københavns Tekniske Skole i Nordvestkvarteret sammen med tre andre. De skal angiveligt have stukket en person flere steder på kroppen med en kniv. Baggrunden for varetægtsfængslingen blev dog alene en anklage for grov vold.

De skal sidde bag tremmer indtil 31. maj.

Dagens Gossip