Ni bandemedlemmer fængslet for skud og vold

Syv unge medlemmer af indvandrerbanden Loyal To Familia (LTF) blev fredag i Københavns Byret varetægtsfængslet for en skudepisode i Lundtoftegade på Nørrebro i København i marts, hvor der blev løsnet 28 skud.

Det oplyser anklager Ulrik Thomsen, Københavns Politi, til Ritzau.

Samtidig er to mænd fra LTF på 23 og 27 år også blevet varetægtsfængslet i fire uger ved Retten på Frederiksberg fredag, hvor de blev fængslet for grov vold mod en studerende på Københavns Tekniske Skole 11. februar i år.

Eleven blev stukket ni gange af de to fængslede og tre ukendte gerningsmænd, mener politiet, der har sigtet de to bandemedlemmer for drabsforsøg, oplyser Ulrik Thomsen.

Ved skudepisoden den 10. marts klokken 19.40 blev der affyret op imod 30 skud.

Politiets efterforskere har bagefter fundet 28 afskudte patronhylstre fra tre forskellige våben, og der er fundet mærker efter projektiler i 4. sals højde.

Politiet mener, at skudepisoden var et bandeopgør mellem LTF og banden MOB Lunden, og en af teorierne er, at det handler om hashhandel.

Loyal To Familia holder til i Tingbjerg, Kokkedal og omkring Blågårds Plads. De syv, der nu er varetægtsfængslet i 27 dage for skudopgøret, kommer fra LTF i Tingbjerg-området.

De er alle sigtet for drabsforsøg, for at forvolde fare for andres liv og førlighed og for ulovlig våbenbesiddelse. Ender det med tiltale, kan de se frem til en streng straf, fordi de også er sigtet efter straffelovens bestemmelse om skærpet straf ved bandeopgør.

Grundlovsforhøret med dem fredag i Københavns Byret foregik for lukkede døre, hvorfor det er sparsomt med oplysninger med detaljer om, hvordan politiet er kommet på sporet af de unge mænd.

De syv sigtede i skudopgøret, der er mellem 16 og 25 år, blev alle anholdt torsdag under en storstilet politiaktion mod bandekriminalitet, hvor i alt 36 blev anholdt.

De syv bandemedlemmer har alle nægtet sig skyldige. Fire af dem har kæret deres varetægtsfængsling til Østre Landsret, mens tre har accepteret fængslingen, oplyser anklageren.

Fredag eftermiddag var en 19-årig fra banden LTF fortsat i et grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg, hvor han er sigtet for et skuddrab på Frederiksberg i februar.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip