Ni dræbt i 12 timers angreb mod politi i Indien

Indisk politi har mandag nedkæmpet en gruppe militante, der dræbte mindst seks mennesker under et 12 timer langt angreb mod en politistation i den nordlige Punjab-provins.

Et af ofrene er en lokal politichef, mens en betjent og fire civile også er dræbt. Flere andre er såret.

Tre bevæbnede mænd havde forskanset sig inde på politistationen i byen Dinanagar, hvor de i timevis skød mod politiet, inden de selv blev skudt og dræbt af bevæbnede betjente.

Kilder i politiet siger, at gerningsmændene rejste ind i Indien fra Pakistan to dage tidligere via den omstridte Jammu og Kashmirprovins, der i årtier har været årsag til konflikt mellem Indien og Pakistan.

Dinanagar ligger kun omkring 15 kilometer fra grænsen til Pakistan.

Jitendra Singh, der er viceminister i premierminister Narendra Modis regering, vil ikke udelukke, at militante pakistanere kan være involveret i mandagens angreb.

Sikkerheden er skærpet ved grænsen til Pakistan i kølvandet på angrebet, oplyser indiske myndigheder.

Angreb mod sikkerhedsstyrker er ikke usædvanlige i Jammu, men mandagens angreb er det første af sin art i Punjab-provinsen i 13 år.

Pakistans regering fordømmer i en erklæring det dødbringende angreb på politistationen samtidig med, at de indiske myndigheder fremsætter beskyldninger om, at angriberne er kommet over grænsen fra Pakistan.

- Pakistan gentager sin fordømmelse af terrorisme i alle dens former og udtryk. Vi udtrykker dybfølt sympati og kondolence til Indiens regering og folk, hedder det videre i erklæringen.

Ethvert bevis på en forbindelse mellem Pakistan og angriberne må forventes at øge spændingerne mellem de to atombevæbnede nabolande.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip