Ni soldater omkommet under oversvømmelser i Texas

Skrevet af admin

04/06/2016

Dagens topnyheder

Redningsmandskab har fundet ligene af fire soldater, der var savnet efter en ulykke under en øvelse torsdag på den amerikanske militærbase Fort Hood i Texas.

Med fundet af de fire døde soldater kommer det samlede antal omkomne op på ni, oplyser myndighederne.

Ulykken, hvor en militærlastbil væltede om på siden, skete i forbindelse med store oversvømmelser efter flere ugers voldsomme regnskyl i Texas. Tre soldater blev reddet op af vandet, og deres tilstand betegnes ifølge militæret som stabil.

Mere end et døgn efter episoden ankom militære efterforskere til Fort Hood for at gennemføre, hvad de kalder en stor og besværlig undersøgelse for at finde årsagen til ulykken.

General Robert Abrams garanterer en grundig gennemgang af årsagerne til ulykken, der er en af de værste i den amerikanske hærs nyere historie, skriver avisen Austin American-Statesman.

En halv snes soldater var på en rutineøvelse, da deres let- til mellemtunge lastbil forsøgte at krydse vandløbet Owl Creek i det nordøstlige hjørne af Fort Hood-basen kort efter middag torsdag, lokal tid.

Myndighederne på Fort Hood havde forinden oplyst, at de ville lukke vejen, som militærlastbilen kørte ad på grund af truslen om oversvømmelse.

På et pressemøde efter ulykken oplyser talsmand Chris Haug fra Ford Hood, at soldaterne var øvet i, hvordan de skal reagere, hvis deres køretøj vælter, og at de har kørt gennem dybt vand og rivende vandmasser. Men situationen på East Range Road havde overrasket dem.

Haug siger, at der ikke tidligere har været problemer på ulykkesstedet.

- Det var et taktisk køretøj, og på det aktuelle tidspunkt befandt de sig på et passende sted for det, de øvede. Det er bare en ulykkelig ulykke, som skete hurtigt, siger Haug ifølge Austin American-Statesman.

/ritzau/