Ni tilskadekomne i sammenstyrtet cirkustelt

Sammenstyrtningen skete under en privat forestilling i Cirkus Arena for energiselskabet SEAS NWE, og politiet oplyser, at »ni personer meldes tilskadekomne i lettere grad og er indbragt til skadestuerne i Holbæk, Slagelse og Køge«.

Meldingen fra politiet var tidligere, at først fem og så otte personer var kommet til skade, hvoraf en af dem var kommet alvorligt til skade. Men oplysningen om, at en person var blevet fløjet til Rigshospitalet i lægehelikopter på grund af alvorligere kvæstelser, har politiet efterfølgende afkræftet. Ifølge de seneste oplysninger er lægehelikopteren ikke blevet benyttet, eftersom redningsmandskabet ydede assistance på stedet.

Politiet frygtede også tidligere på eftermiddagen, at flere hundrede mennesker var fanget under cirkusteltets dug, men oplyser nu, at man har undersøgt teltet, og at alle tilskuere er reddet ud.

Politiet har valgt at tilbageholde samtlige tilskuere, som befinder sig i busser på stedet.

»Vi tilbageholder alle cirkusgæster for at kunne registrere dem og for at kunne tilbyde dem psykologhjælp,« siger talsmand for Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard, til BT.

Politiet fraråder samtidig pårørende at søge hen mod ulykkesstedet. I stedet lyder opfordringen fra politiet at gå hen på Årby Fritidscenter på Melbygade 2C i Kalundborg, hvis man ønsker at komme i kontakt med sine pårørende. Busserne med tilskuerne vil efterfølgende blive kørt til fritidscentret.

Politiet har afspærret området uden for Melby syd for Kalundborg, hvor cirkusteltet var slået op.

Vidner på stedet siger til BT, at kraftige vindstød var årsagen til, at cirkusteltet styrtede sammen. Det afviser vagthavende Henning Gisselø ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) imidlertid.

»Det lyder usandsynligt, hvis det skulle være vinden alene, der har fået teltet til at styrte sammen. Vi har kigget på vejrforholdene for Kalundborg-området, og der har været vindstød der. Men de har tilsyneladende ikke været så kraftige igen,« siger meteorolog Henning Gisselø til BT.

Politiet blev alarmeret cirka klokken 15 fredag eftermiddag, om at Cirkus Arenas telt var styrtet sammen under et elefantshow. Sammenstyrtningen fik politiet til at slå storalarm og sende »al disponibel personel« til området.

Arbejdstilsynet og politiets tekniske afdeling er tilkaldt for at foretage teknisk undersøgelse af cirkusteltet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip