Nibali drømmer om første italienske Dauphine-sejr

Efter en lidet imponerende etape torsdag i Criterium du Dauphine tog den forsvarende Tour de France-vinder Vincenzo Nibali (Astana) revanche fredag.

Med et flot udbrud kørte han sig i løbets førertrøje med to etaper tilbage, og selvom han kun bruger Dauphine som opvarmning til Tour-forsvaret, drømmer han nu om den samlede sejr i løbet.

- Jeg vil prøve at forsvare den, men det bliver svært med de to hårde etaper, der venter. For et par år siden opdagede jeg, at ingen italiener har vundet Dauphine, så det ville være specielt at vinde, siger Nibali til letour.fr.

Han fortæller, at han egentlig gik efter etapesejren på fredagens etape, men da Rui Costa (Lampre) snuppede den, var førertrøjen et fint plaster på såret og et godt svar til ham selv omkring formkurven.

- Sidst jeg var i løb, var til Romandiet Rundt i april, så jeg havde brug for at få en dag ude i fronten for at komme i form. Jeg kom til Dauphine for at få svar, dem fik jeg ikke i går, derfor valgte jeg at angribe i dag, fortæller Nibali.

De sidste to etaper byder også på hårde stigninger, så der skal arbejdes hårdt, hvis Nibali vil forsvare føringen.

/ritzau/

Dagens Gossip