Nibali er smidt ud af Vuelta a Espana

Den italienske cykelrytter Vincenzo Nibali (Astana) er ude af årets sidste grand tour, Vuelta a Espana.

Den tidligere vinder af løbet er diskvalificeret og smidt ud af dette års udgave, meddeler løbsarrangøren søndag aften.

Diskvalificeringen sker, fordi Nibali har fået ulovlig hjælp på søndagens etape - løbets anden.

Her jagtede Nibali hovedfeltet efter et styrt, og tv-billeder har vist, at han holdt fast i en af holdets biler, som derved hjalp ham tilbage til feltet.

- Billederne er meget tydelige. De viser, at Nibali holder fast i bilen i 200 meter. Straffen for dette er helt klar.

- Beslutningen fra løbskommissærerne var helt klar, at Nibali skulle diskvalificeres fra løbet, siger præsidenten for løbskommissærerne Bruno Valcic ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Sportsdirektøren hos Astana Alexandre Shefer, der kørte bilen, er ligeledes blevet smidt ud af løbet. På 3. og 4. etape vil Astana kun være repræsenteret med en servicebil i feltet.

Hos Astana er man ikke enig i straffen.

- Vi har talt med dommerne, og deres beslutning var klart at diskvalificere Nibali. Vi bad om straflempelse i form af tidsstraf, men dommerne besluttede, at en handling som denne skal skabe præcedens for andre ryttere, siger sportsdirektør Stefano Zanini.

Nibali var på søndagens etape impliceret i et stort styrt med cirka 30 kilometer tilbage, hvilket betød, at han blev sat af hovedfeltet med mere end et minut.

Italieneren kæmpede sig imidlertid tilbage og fik kontakt ti kilometer før målstregen. Men det var altså ikke sket på helt regulær vis.

Nibali mistede dog alligevel tid på etapen, da han havde problemer med at følge de bedste på den sidste skrappe stigning op mod målstregen.

Han var således 1.38 minutter efter colombianeren Esteban Chaves i førertrøjen. Men nu er Nibali helt slettet i regnskabet.

Den 30-årige Nibali vandt Vuelta a Espana i 2010. Han har også vundet de øvrige grand tours; Tour de France i 2014 og Giro d'Italia i 2013.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip