Nibali i forsvar: Folk holder fast i biler i alle løb

Vuelta a España er åbnet på dramatisk vis. Først måtte holdtidskørslen på 1. etape neutraliseres, da den var for farlig, og på 2. etape blev en af forhåndsfavoritterne, den tidligere vinder Vincenzo Nibali (Astana), smidt ud af løbet.

Italieneren styrtede på etapen, og i sin iver efter at komme tilbage til feltet holdt han fast i en Astana-holdbil et lille stykke vej.

Det er et brud på reglerne, arrangørerne valgte den hårdeste straf ved at smide Nibali ud af løbet.

Astana-rytteren beklager situationen, men han understreger samtidig, at der i alle løb er ryttere, som holder fast i holdbiler.

- Det, der er sket, undskylder jeg virkelig over for alle dem, som føler sig provokeret af mig, eller skammer sig over mig, skriver Nibali på Facebook.

- Det, som skete i dag (søndag, red.) i Vueltaen, sker i alle løb, men det betyder ikke, at det ikke er forkert, eller at jeg ikke skal straffes.

Den italienske rytter forklarer, at han efter en problemfyldt sæson var ekstremt motiveret til Vueltaen, hvorfor et styrt på 2. etape frustrerede ham, selvom han godt vidste, hans handling var imod reglerne.

Alligevel er han chokeret over at blive smidt ud af løbet.

- I cykelsporten er der mange episoder som denne, specielt efter et styrt! I sidste ende kunne jeg forestille mig alt fra en stor bøde til en straf, hvor man ryger ud af klassementet, ligesom man plejer at bruge, skriver Nibali i sin Facebook-opdatering.

- Jeg var også parat til at acceptere en straf på 10 minutter! Når alt kommer til alt, så er jeg ikke den første, og jeg bliver heller ikke den sidste, lyder det fra Astana-rytteren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip