Nibali knuste al modstand i Giro-snehelvede

Ikke lige det, man forbinder med Italien og forår.

Også løbets næstsidste etape lørdag måtte ændres som følge af uvejret, og selv om de værste bjergpas blev taget ud, blev etapen kørt i surrealistiske kulisser med snedækkede bjergskråninger, mens tilskuere med hue og vanter forsøgte at klappe rytterne op ad løbets stigninger mod mål i Tre Cime di Lavaredo, hvor vejrudsigten lød på nul grader celcius og udsigt til sne.

Dagen blev præget af flere udbrud, inden en brutal og vildt stejl stigning på de sidste tre kilometer, hvor stigningsprocenten visse steder var 18 procent, afgjorde etapen. Her tog den førende rytter, Astanas Vincenzo Nibali, sagen i egen hånd og rykkede sig uimodståeligt fri.

I et regulært snevejr kørte Nibali suverænt opad og etapesejren sikkert hjem og lagde ydeligere tid til sit i forvejen solide forspring på over fire minutter inden dagens etape.

Dermed står det klart, at italieneren kan se frem til at blive hyldet som samlet vinder af Giro d'Italia for første gang i karrieren efter søndagens sidste etape til Brescia, der er flad som en pizza og derfor næppe vil kunne berøve Nibali for hans fortjente sejr.

Mens der ikke var tvivl om, hvem der skulle tage lørdagens sejr, var der barsk kamp om de sekundære placeringer i løbet. Blandt taberne var løbets nummer to, Cadel Evans, der ikke kunne holde colombianeren Rigoberto Uran Uran fra Team Sky bag sig i kampen om andenpladsen.

Også Team Saxo-Tinkoffs Rafal Majka tabte til en colombianer i duellen om den hvide ungdomstrøje trods en samlet 10. plads på etapen. Carlos Alberto Betancur Gomez fra Ag2R tog nemlig betydeligt mere end de to sekunder, han var bag Bjarne Riis' rytter i den tvekamp, selv om han undervejs havde problemer med sin cykel.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip