Nibali satte favoritterne på plads i tordenvejr

Nibali fører nu løbet med  50 sekunder ned til Christopher Horner og et minut og 42 sekunder ned til Alejandro Valverde, der med vanlig stædighed kæmpede sig tilbage på trods af at være tidligt sat.

I modbydeligt vejr kunne Vincenzo Nibali og Christopher Horner distancere de øvrige favoritter i første omgang. Men Horner blev også sat med en håndfuld sekunder til sidst. Også Bjarne Riis' og Saxo-Tinkoffs Nicolas Roche måtte tidligere opgive at støde Nibali af tronen, da han gik i opløsning uden et modsvar. Hele syv minutter og 22 sekunder tabte ireren til vinderen og falder helt ned som nummer seks med over fire minutter op til Nibali.

En alvorlig streg i regningen for Saxo-Tinkoff, der måtte se danske Jakob Fuglsang køre i mål før Roche på trods af danskerens hjælperolle for Vincenzo Nibali.

Det blev en uventet hård dag for de scenevante klatrere på de mange stigninger på vej til målet i Andorra. Et heftigt torden- og regnvejr gjorde det modbydeligt at køre nedad med isnende vind blæsende på afpillede brystkasser, og en favorit som Ivan Basso var nødt til at trække sig fra løbet, før det overhovedet nærmede sig en finale mellem favoritterne.

Iklædt lange ærmer og regnsikker overdel var danske Jakob Fuglsang til gengæld fremme og vise VM-formen endnu engang. Som løjtnant for den førende Vincenzo Nibali, trak den 28-årige dansker hårdt på den sidste nedkørsel, så blandt andre Alejandro Valverde måtte sige farvel til favoritfeltet. Med omkring fem km til mål, var der igen afgørende ryk i favoritfeltet.

Her måtte Bjarne Riis for første gang se sin hidtidige toer i klassementet, Nicolas Roche, slippe taget, og hans 31 sekunder op til Vincenzo Nibali voksede faretruende i nærheden af en afgørelse på Vueltaen. Også favoritter som Joaquim Rodriquez og Dani Moreno fra Katusha var frosset ud af rytmen, da pulsen kom op i den røde zone.

Kun den mirakuløst genopstandne Christopher Horner og holdkammeraten fra Radioshack Robert Kiserlovski kunne side med 'hajen fra Sicilien'. Siden blev det den direkte duel mellem Horner og Nibali, mens Ratto fik lov at kæmpe sig i mål som en overraskende vinder af etapen.

Søndag er der igen stort  bjergslag i Vueltaen, når feltet skal over hele fire kategori 1-stigninger på vej til mål i Peyragudes. Men Vincenzo Nibali og uvejret rensede alvorligt ud blandt de værste favoritter.

Dagens Gossip