Nibali satte uheldig Wiggins på plads

Den engelske rytter, der i 2012 både vandt Tour de France og olympisk guld, har bebudet, at han i år går efter sejren i det store italienske etapeløb. Men i dag kunne han ikke følge med, da en af hans rivaler fra sidste års franske rundtur skruede op for gassen på den afgørende stigning.

Wiggins blev ramt af problemer med sit elektroniske gear og måtte stoppe op og skifte cykel ni km fra toppen på den sidste stigning, Sega di Ala. Den frustrerede brite kylede cyklen fra sig, mens han ventede på en ny.

Det udnyttede Astana-rytteren Vicenzo Nibali, der havde dirigeret sine hjælpere frem og trække hårdt helt fremme. Da Wiggins endelig havde kæmpet sig tilbage med seks km igen, rykkede Nibali hårdt og kun hans landsmand Mauro Santambrogio fra Vini Fantini-mandskabet kunne følge med. I mål var Nibali 1 minut og 39 sekunder foran Wiggins, og det betød også, at 'Hajen fra Messina' kunne hyldes som løbets endelige vinder, mens Wiggins endte på en samlet femteplads.

Franskmanden Maxime Bouet, Ag2R, der kørte alene hjem og fik et stort forspring på løbets første etape, kunne ikke følge med i dag, da det for alvor gik op med passager på omkring 20 procents stigning, og han endte sammenlagt på løbets tredjeplads.

Sejren i Giro del Trentino var Nibalis anden etapeløbssejr i år. Han har tidligere også vundet Tirreno-Adriatico, så den 28-årige rytter ser ud til at være i gang med en stor sæson. Det er i øvrigt anden gang i karrieren, at Nibali vinder Giro del Trentino. Han vandt også løbet i 2008.

Dagens Gossip