Nicaragua raser over fransk lynproces mod klimaaftale

Nicaragua var et af flere lande, som udskød festen, da en historisk klimaaftale blev en realitet lørdag aften i Paris.

Det mellemamerikanske land fik ordet som et af de første lande, efter at jubelscenerne i konferencecentret Le Bourget, hvor COP21-værten, den franske udenrigsminister, blev hyldet og krammet af blandt andre FN's generalsekretær, Ban Ki-moon.

Delegationen fra Nicaragua er stærkt utilfreds over lynprocessen, da Fabius bankede den berømte hammer i bordet og erklærede aftalen vedtaget, bare få minutter efter at plenarmødet var indledt.

Nicaragua havde ønsket at få ordet, inden klimaaftalen var vedtaget.

- Vores intention har aldrig været at blokere aftalen. Vi ville finjustere den. Vi havde forslag til noget, der skal forbedres, hvis vi skal videre, siger Nicaraguas klimaforhandler, Paul Oquist, på plenarmødet i Paris.

Han opremser en hel række punkter, som landet ikke kan acceptere i den internationale klimaaftale.

- Vi havde ønsket at forhandle om disse ting og bygge broer med andre lande. Det var ikke muligt. Vi håber, at der kommer andre muligheder, siger Nicaraguas klimaforhandler, Paul Oquist, som af Fabius blev bedt om at stoppe sit oplæg.

Nicaragua har tidligere sagt, at landet ikke vil støtte en aftale, fordi den ifølge landets regering vil føre til "børnedødelighed" og "fattigdom".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip