Nice-angreb kræver sit 85. dødsoffer efter tre uger

Skrevet af admin

05/08/2016

Dagens topnyheder

Det er tre uger siden, at en lastbil i Nice kørte vildt gennem en menneskemængde, der var samlet for at fejre Frankrigs nationaldag, Bastilledagen.

Torsdag er dødstallet steget igen.

En 56-årig mand, der har ligget i respirator siden angrebet, er død. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Dermed har 85 mennesker mistet livet i angrebet. 434 blev såret.

Ifølge den lokale avis Le Messager blev den 56-åriges hustru og søn dræbt i angrebet. Parrets 14-årige datter er fortsat indlagt på hospitalet. Der er ingen oplysninger om hendes tilstand.

Adskillige franske medier har identificeret det seneste dødsoffer som Pierre Hattermann. Det bliver tilsyneladende bekræftet af Christian Estrosi, der er leder af den regionale regering i kystområdet Riviera.

- Alle mine tanker går til datteren, familien og de pårørende til Pierre Hattermann, der netop er blevet erklæret død, skriver Estrosi på Twitter ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Angrebet fandt sted på promenaden i Nice 14. juli. Tusindvis af mennesker havde samlet sig for at se fyrværkeri og var på vej væk fra stranden, da en 19 ton tung lastbil kørte ind i menneskemængden.

Bag rattet sad en 31-årig tuneser, der blev skudt og dræbt af politiet.

Den militante gruppe Islamisk Stat har taget skylden for angrebet.

Efterforskningen har siden vist, at gerningsmanden formentlig fik hjælp til at planlægge og gennemføre angrebet. Det har statsadvokaten i Paris, François Molins, oplyst i slutningen af juli.

Samtidig har efterforskere ved hjælp af interview med en række personer fået klarlagt, at den 31-årige "ikke praktiserede den muslimske religion, spiste grisekød, drak alkohol og tog stoffer."

/ritzau/