Nick Hækkerup bliver sundhedsminister

Nick Hækkerup (S) har været fast mand på statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) ministerkort, og han fortsætter også i forbindelse med ministerrokaden efter SF's exit fra regeringen tidligere på ugen.

Han fortsætter dog også sin hastige rundtur mellem ministerierne. Ifølge flere medier stopper han som europa - og handelsminister for i stedet at blive sundhedsminister. Han afløser SF'eren Astrid Krag, der torsdag valgte at skifte til netop Socialdemokraterne.

Da Thorning blev statsminister i efteråret 2011, blev Nick Hækkerup udpeget som forsvarsminister, men han fik drøje hug fra de ansatte i forsvaret og fra blå blok på grund af de reformer og besparelser, han var med til at gennemføre.

I forbindelse med ministerrokaden i august 2013 blev han degraderet fra posten, angiveligt fordi han havde leveret en intern kritik af regeringen på grund af de omdiskuterede selskabsskattelettelser.

Han blev afløst af den daværende europaminister Nicolai Wammen (S).

Søndagens ministerrokade betyder samtidig, at Morten Østergaard (R) bliver ny skatteminister, erfarer Ritzau.

Den radikale kronprins, der frem til nu har været minister for forskning, innovation og videregående uddannelser, rykker dermed op i det interne ministerhierarki.

Med et såkaldt økonomisk ministerium i ryggen vil han få en endnu vægtigere stemme, når de store forlig skal forhandles på plads i regeringens magtfulde økonomiudvalg.

Hvem der overtager hans plads i uddannelsesministeriet står endnu ikke klart, lige som det er usikkert, hvad der sker med posten som europa- og handelsminister. Der har været spekuleret i, at den skal lægges sammen med posten som udenrigsminister.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip