Nick Hækkerup er ked af jobskifte

»Jeg har været glad for at være forsvarsminister. Ja, jeg er ked af, at jeg ikke skal være forsvarsminister længere. Når det er sagt, glæder jeg mig meget til det, jeg nu skal i gang med og den dagsorden, som handler om at skabe job i Danmark,« siger Nick Hækkerup til TV 2 News på vej ind til møde med de øvrige ministre i Statsministeriet.

Han afslører samtidig, at Handels- og Europaministerierne var ressortområder, han selv var med til at vælge ud fra de muligheder, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) gav ham, da hun fortalte, at han ikke længere skulle være forsvarsminister.

»Min snak med statsministeren har været, at ministerkabalerne skal gå op. Uden jeg skal gå for meget i detaljer, så blev jeg stillet forskellige valgmuligheder i udsigt af statsministeren, og det, jeg har valgt, er et tilvalg,« siger Nick Hækkerup.

Adspurgt om Nick Hækkerup fortryder sin kritiske holdning til regeringens selskabsskattelettelser - en kritik, som kommentatorer har gættet på, har medvirken til degraderingen af Hækkerup - siger han blankt nej.

»Jeg fortryder ikke noget af det, som har været min ministergerning eller noget af mit politiske virke. De der spekulationer, dem deltager jeg ikke i. Hvis I vil have det at vide, må I spørge Helle, og hun vil sikkert svare nogenlunde det samme,« siger Nick Hækkerup.

Dagens Gossip