Nicki P. på podiet med brækket hånd

Nicki Pedersen stillede op med en brækket hånd til sæsonen fjerde speedway-Grand Prix i Prag, men det så på ingen måde ud til at genere den hårdføre dansker, der kørte sig til en podieplacering som nummer tre. 

Allerede i hans første heat kørte den tidligere verdensmester først over stregen, og med yderligere en sejr, to tredjepladser og en fjerdeplads kørte han sig i semifinalerne, og han nåede dermed sit mål for aftenen.

Her stoppede Nicki Pedersen dog ikke. Han bed endnu en gang smerterne i sig og fløj af sted fra semifinalens start. Hele heatet kæmpede han fra front hårdt med englænderen Tai Woffinden, som indirekte var skyld i Nicki Pedersens styrt, der kostede den brækkede hånd i Göteborg. 

Lørdag aften i Prag kæmpede Woffinden sig forbi på de allersidste meter, men det ændrede ikke på, at Nicki Pedersen var klar til finalen.

Her stod han over for bl.a. Emil Sayfutdinov, der havde chancen for at vinde sit tredje grand prix i træk. Russeren kiksede dog fuldstændig. Han kom til at røre startsnoren og blev diskvalificeret. 

Nicki Pedersen kom skidt fra start i omstarten og lå sidst fra start. Han fik dog kæmpet sig op på en andenplads, men på sidste omgang styrtede danskeren, og han måtte altså nøjes med tredjeplads. 

I stedet kunne han se Woffinden tage sin første sejr foran polakken Krzysztof Kasprzak.

Den anden dansker, Niels-Kristian Iversen, havde knap så god en aften. Det blev til en enkelt heatsejr, men med en anden og en fjerdeplads, samt to tredjepladser i de andre heats rakte det lige akkurat ikke til en startplads i finaleheatene.

Med tredjepladsen  rykker Nicki Pedersen frem til en samlet fjerdeplads med 10 point op til den førende Sayfutdinov i den samlede VM-stilling.

 

 

Dagens Gossip