Nicki Pedersen efter grandprix-sejr: Tæt på tårer

For første gang siden 2012 kom Nicki Pedersen øverst på podiet ved et grandprix i VM-serien, da han lørdag aften sejrede i årets andet grandprix, der blev kørt i Tampere i Finland.

Den danske speedwaykører vandt fire af sine syv heat, herunder både semifinalen og finalen.

- Det er kæmpestort. Jeg var lige ved at få tårer i øjnene, da jeg blev interviewet på podiet. Det er mange år siden, og der er så lidt, der skiller succes fra fiasko, siger Nicki Pedersen til Ritzau.

- Det har været lige ved og næsten nogle gange. I aften kom det hårde arbejde, jeg har ydet gennem vinteren, tilbage, og det var rart at stå og nyde det, sige danskeren.

Nicki Pedersen scorede 16 point i Tampere, og dermed fik han rettet op på sin mindre heldige indsats ved årets første grandprix i Polen.

Her hentede danskeren kun tre point i tre starter, inden grandprix'et blev afbrudt efter 12 heat.

Nicki Pedersen lagde hårdt ud i Tampere med to heatsejre, inden han blev sat en smule tilbage efter en andenplads og to tredjepladser.

- Jeg indledte godt, men så mistede jeg pusten i et par heat. Det tog mig et par heat, før jeg fandt ud af, at det var cyklen, der var noget galt med.

- Så skiftede jeg cykel, og så gik jeg ud og vandt to heat igen (semifinalen og finalen). Det er dejligt at kunne tage reservecyklen og så gå ud og vinde to heat med det samme, siger Nicki Pedersen.

I den samlede stilling er han nummer to med 19 point. Det er tre point færre end briten Tai Woffinden, der blev nummer to i Tampere.

Michael Jepsen Jensen røg ud i semifinalerne. Han blev nummer tre i den semifinale, som Nicki Pedersen vandt.

Med 10 point lørdag og i alt 15 point i VM-serien er Michael Jepsen Jensen samlet på en syvendeplads.

Niels-Kristian Iversen havde en ærgerlig aften med seks point. Han er samlet nummer 10 i VM-serien med 13 point.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip