Nicki Pedersen gennemfører med smerter

Den håndskadede speedwaystjerne Nicki Pedersen regner med at køre det kommende polske grand prix i næste weekend i Gorzow, men det bliver sandsynligvis ikke på smertestillende medicin.

Den tidligere verdensmester er bange for, at han risikerer en karrieretruende skade, hvis han fortsætter med at overhøre kroppens signaler.

- Jeg kan ikke blive ved med at køre på medicin, siger Nicki Pedersen, der for en måned siden kom galt af sted og brækkede hånden i et styrt i Sverige.

Siden har han kørt med en specialdesignet skinne og på smertestillende medicin.

- Da jeg væltede i Cardiff her i weekenden, kunne jeg kunne godt mærke, at der skete noget med hånden, og den hævede op.

- Smerten var der ikke, men jeg havde ikke kræfter i hånden i de sidste to heat.

- Fremadrettet vil vi arbejde på, at jeg ikke skal køre på smertestillende af den store art, for det er ikke godt for kroppen og hånden. Jeg skal ikke have varige mén, fastslår Nicki Pedersen.

Speedwaystjernen er fast besluttet på, at han skal have hånden til at virke helt optimalt igen.

- Hvis jeg ikke får ikke fuld bevægelse i håndleddet, vil det være et kæmpeproblem i forhold til at køre speedway.

- Jeg har tre til fem år tilbage i sporten, og det skal helst ikke ødelægges på to måneder, siger Nicki Pedersen.

Til trods for håndskaden har den tidligere verdensmester klaret sig fint i de seneste grand prix-løb. I weekenden nåede han semifinalen i Cardiff, og to uger tidligere deltog han finalen i Prag.

Danskeren indtager en foreløbig tredjeplads i VM-stillingen - 13 point efter russiske Emil Sayfutdinov. Den korte afstand til førstepladsen motiverer ham til at køre det næste grand prix i Polen.

- Jeg er ikke bange for at misse Gorzow om små 10 dage, men jeg havde håbet at køre for mine klubber i ligaerne. Det er dér, jeg tjener min daglige løn, men det kan jeg ikke, når mit håndled er stift og forstuvet, siger Nicki Pedersen.

/ritzau/

Dagens Gossip