Nicki Pedersen: Grandprixet i Horsens var op ad bakke

Speedwaykører Nicki Pedersen fik kæmpet sig i finalen ved det danske grandprix i VM-serien, der blev kørt lørdag aften i Horsens. Han gjorde dog finaledeltagelsen kort, da han hurtigt kørte galt og blev udelukket.

- Det var et fremskridt, at jeg kom i finalen og fik stukket hul på bylden med at komme i finalen. Men jeg følte, det var op ad bakke i aften, og jeg havde ikke helt den fart, der skulle til. Mine starter sad lige i skabet, men jeg manglede lidt fart på sådan en bane her.

- Jeg er godt tilfreds på de almindelige speedwaybaner med mit grej, men på sådan nogle baner her skal du have et rigtigt godt setup. Det manglede jeg lidt i aften, siger den 39-årige kører.

Ingen af de andre danske kørere kom videre til semifinalerne, så det var op til Nicki Pedersen at sikre en god dansk placering. Han kom videre fra semifinalen, efter svenske Antonio Lindbäck blev udelukket, men i finalen fik han selv samme udgang.

Han kørte sammen med den forsvarende verdensmester, briten Tai Woffinden, og derefter blev danskeren udelukket.

- Jeg ville gerne tage røven på gutterne, som man siger. Jeg havde ikke den heldigste aften, men jeg fik kæmpet mig i finalen, og det er et fremskridt. Jeg følte egentlig, at jeg kunne bevare fokus.

- Den huggede lidt for meget i svinget, og jeg kom lidt ud af kurs. Jeg følte egentlig, at jeg red den igen, men så kom Tai bagfra og kørte lige ind i mig. Det var mig, der lavede fejlen, men det var bare uheldigt, at Tai lige nåede at køre ind i mig, siger Nicki Pedersen.

Det var i stedet polske Maciej Janowski, der kunne løbe med grandprixsejren.

/ritzau/

Dagens Gossip