Nicki Pedersen har mistet troen på VM-guld

Skrevet af admin

12/09/2015

Dagens topnyheder

Da Nicki Pedersen for halvanden uge siden torpederede indhegningen om speedwaybanen i Gorzow med hovedet først, var det ikke kun afslutningen på deltagelsen i det polske VM-grandprix.

Selv om der endnu mangler fire afdelinger, var den tidlige exit med blot syv point på kontoen formentlig også farvel til muligheden for at møve sig ind foran førende Tai Woffinden i kampen om VM-guldet.

- Jeg må erkende, at løbet er kørt, når det handler om VM-titlen, efter at jeg måtte trække mig i Polen. Det, jeg leverer, er ikke nok til at blive verdensmester, og Woffinden tager point hele tiden.

- Nu handler det om at komme på podiet, konstaterer Nicki Pedersen.

Som aktuel nummer to i VM-stillingen er den danske veteran ellers nærmeste udfordrer til den suveræne brite.

Men med 24 points forskel på de to kørere er Nicki Pedersen i den samlede stilling længere væk fra det øverste trin på sejrspodiet end fra en plads uden for de otte bedste, der kvalificerer sig til næste års VM-serie.

- Jeg kigger hverken op eller ned. Jeg kigger mest på mig selv og arbejder videre på at få fart i cyklen.

- Jeg har lavet rigtig gode starter på det seneste, men farten har jeg manglet, og det har vi arbejdet på i de seneste uger, forklarer Nicki Pedersen.

I søndags var han med i en polsk ligakamp og dermed tilbage på speedwaycyklen for første gang siden sit uheld.

Løbet bekræftede ham i, at han er klar til at køre, men det stod også klart, at kroppen har fået en hård medfart af styrtet i Gorzow.

Hans uheld lignede næsten på en prik det, der blot en uge forinden overgik Darcy Ward.

Men hvor Pedersen altså er tilbage på arbejde efter en uge, frygtes det, at australieren er blevet invalid efter at have pådraget sig alvorlige skader på rygsøjlen.

- Jeg tænker hver dag på det, der er sket med Darcy Ward. Det kommer tæt på med en 23-årig gut, hvor livet lige pludselig er sparket væk under ham, og vi er alle berørt af det.

- Men samtidig ved vi også godt, at sådan er denne sport. Når jeg tager hjelmen på og kører ræs, tænker jeg ikke over det, siger Nicki Pedersen.

/ritzau/