Nicki Pedersen overvandt møgstart på VM-sæson

Polske Jaroslaw Hampel vandt finaleheatet foran den rutinerede landsmand Tomasz Gollob, mens danske Nicki Pedersen sluttede på tredjepladsen.

For Nicki Pedersen var det dog en ganske fin slutning på et grand prix, der begyndte forfærdeligt for danskeren.

Allerede inden det new zealandske løb måtte Nicki Pedersen se sig sat tilbage på grund af smerter fra nogle bøjede ribben, han pådrog sig ved en træning i England for et par uger siden.

- Det er lidt en uheldig start på sæsonen, men jeg har ingen problemer med at bide smerterne i mig. Heldigvis er det på en stor og bred bane i New Zealand, hvor jeg ikke skal rive cyklen så meget rundt, som hvis det var en lille bane, sagde den 35-årige dansker inden løbet, der blev kørt lørdag formiddag (dansk tid).

Til at begynde med så det dog ikke ud til, at Pedersen var helt på toppen. Danskeren blev nemlig sidst i sine to første heat, og så måtte der ske noget.

- Til at begynde med, havde jeg overhovedet ikke nogen fart i cyklen. Så vi var nødt til at gøre noget drastisk og få ændret situationen, sagde Nicki Pedersen efterfølgende.

Hvad den rutinerede fynbo og hans team gjorde i ryttergården mellem danskerens andet og tredje heat, melder historien ikke noget om. Men effektivt var det. Nicki Pedersen gik nemlig ud og vandt sine tre næste heat og kvalificerede sig dermed til semifinalen, hvor han blev nummer to.

På den baggrund var Nicki Pedersen da også vældig godt tilfreds med sin samlede tredjeplads i finaleheatet efter de to polakker.

- Det var noget af en rejse at komme tilbage fra to nuller, men jeg ville bare ikke slutte sidst, og jeg måtte derfor finde på noget. Så jeg er glad. Jeg blev også nummer tre sidste år her, og sidste sæson sluttede jo ganske godt for mig, sagde Nicki Pedersen med henvisning til, at han i 2012 sluttede Grand Prix-serien på andenpladsen efter Chris Holder.

Verdensmesteren blev i øvrigt kun nummer otte i New Zealand, hvor Danmarks anden Grand Prix-kører, Niels-Kristian Iversen, blev nummer 10.

For den polske vinder var det en lettelse, at formen atter er i top efter en 2012-sæson, der var præget af uheld, og hvor Hampel fik smadret efteråret, da han brækkede anklen i forbindelse med det danske grand prix i Parken i juni.

Derfor er vinteren blev brugt til hård træning, for at få fysikken optimeret, mens en mentaltræner har hjulpet polakken med at fokusere på det vigtige.

- Jeg har arbejdet meget hårdt. For længe siden begyndte jeg at forberede alt efter min dårlige sæson sidste år og mine skader. Da jeg kom tilbage sidste år, følte jeg mig ikke godt tilpas. Jeg har siden brugt mange timer, og jeg har forsøgt at forberede mig bedst muligt. Og nu føler jeg mig i form igen, sagde Jaroslaw Hampel efter sejren i Auckland.

Resultatet i Auckland (hvor de fire øverste deltog i finale-heatet):

1 Jaroslaw Hampel, Polen,  152 Tomasz Gollob, Polen, 153 Nicki Pedersen, Danmark, 124 Greg Hancock, USA, 115 Darcy Ward, Australien, 126 Andreas Jonsson, Sverige, 117 Tai Woffinden, Storbritannien, 98 Chris Holder, Australien, 99 Fredrik Lindgren, Sverige, 810 Niels-Kristian Iversen, Danmark, 711 Emil Sayfutdinov, Rusland, 612 Antonio Lindback, Sverige, 613 Krzysztof Kasprzak, Polen, 614 Matej Zagar, Slovenien, 515 Martin Vaculik, Slovakiet, 516 Jason Bunyan, Storbritannien, 1

I VM-sammenhæng ser top 5-stillingen således ud efter sæsonens første grand prix: 1 Tomasz Gollob 15, 2 Jaroslaw Hampel 15, 3 Nicki Pedersen 12, 4 Darcy Ward 12, 5 Greg Hancock 11.

Næste grand prix køres 20. april i Bydgoszcz i Polen.

Dagens Gossip