Nicklas fulgte i faderens fodspor

For nøjagtig ti år siden scorede Dan Jensen i den berømte 2-2 kamp mod Canada i Finland. Og lørdag var det 20-årige Nicklas’ tur til at score. Og så endda i sin VM-debut.

- Det var et rigtigt arbejdsmål, men de tæller også, ler den gamle Herning-back Dan Jensen, som så kampen i tv.

- Dejligt at se Nicklas reducere til 1-2, men synd, at schweizerne får lov at score to mål i tredje periode. I fem mod fem var vi lige så gode som dem.

Dan Jensen er født i Canada og har både dansk og canadisk statsborgerskab. Faderen er dansk og moderen tysk.

Nicklas er i sporten.dk's regnestykke den 28. andengenerations danske landsholdsspiller i ishockey gennem tiderne og mangler nu bare ni VM-turneringer for at have spillet lige så mange som sin far.

- Det er meget specielt at VM-debutere. Det har jeg ventet på i flere år. Jeg er glad for, at chancen dukkede op i år, så jeg kan være med i de sidste tre kampe, siger Nicklas Jensen.

- Jeg synes, vi spillede en god kamp. 4-1 tegner ikke det rigtige billede. Vi får en uheldig start, og de kommer for let til deres powerplaymål.

Nicklas Jensen er den ottende danske NHL-spiller og håber i Vancouver Canucks’ camp til september at spille sig til en fast plads i truppen.

- Jeg har ingen garanti, men jeg vil arbejde hundrede procent for min chance, siger han.

I denne sæson spillede han i ikke færre end tre ligaer: Elitserien (50 kampe for AIK Stockholm), AHL (20 kampe for Chicago Wolves) og NHL (to kampe for Vancouver Canucks).

Philadelphia-backen Oliver Lauridsen udgik i starten af anden periode med en skade ved lysken, men bulletinerne fra det medicinske team er så gode, at han meldes klar til kampen i næstsidste runde mandag eftermiddag mod Hviderusland.

Danmark er klar til sit 12. VM i træk næste år i Minsk, hvis de holder Slovenien bag sig.

Det forstærkede danske Allsvenskan-hold arbejdede stenhårdt, men den schweiziske sejr var i orden om end rigelig stor.

- Der er et kæmpehjerte på holdet. Vi kriger og spiller for hinanden i både med- og modgang. Derfor har de bedste hold det svært mod os, konkluderer Danmarks bedste spiller, Philip Larsen.

Dallas-backen var på isen i 25 minutter og leverede igen en pragtpræstation.

- Vi er alle sammen trætte efter sådan en kamp, men så længe adrenalinet pumper, kan du blive ved, siger han.

Blandt profilerne var også centeren Julian Jakobsen, wingen Nicklas Jensen og backerne Stefan Lassen og Mads Bødker. Stefan Lassen blev kåret som bedste danske spiller af trænerteamet.

Det kostede dyrt i boxplay, da en skadet Oliver Lauridsen udgik.

Patrick Galbraith var godkendt i målet, selv om han ikke så for godt ud ved de sidste to mål.

 

 

 

Dagens Gossip