Nicolai Jørgensen sender Brøndby ud af DBU Pokalen

20/04/2016

Brøndbys vej til en titel i denne sæson blev bremset af FC København, som onsdag aften vandt 1-0 og gik samlet videre med en 2-1-sejr i DBU Pokalens semifinaler.

Dermed er FCK i finalen i turneringen for tredje år i træk, og Superligaens førerhold har nu mulighed for at vinde The Double.

Nicolai Jørgensen stod for den afgørende scoring efter 78 minutter, da den danske landsholdsspiller tog bolden med sig på midten af banen og med et præcist spark udplacerede Frederik Rønnow i Brøndby-målet.

FCK-træner Ståle Solbakken overraskede med en ny taktisk formation og spillede 3-5-2 med Erik Johansson, Mathias "Zanka" Jørgensen og Mikael Antonsson i den bageste forsvarskæde.

Christoffer Remmer og Ludwig Augustinsson var rykket ud som wingbacks og fik mere frihed til at gå med frem.

Eksperimentet gav bonus i starten, hvor Brøndby-spillerne virkede lidt forvirrede over ændringerne hos FCK. Men efterhånden virkede taktikken til at være luret af hjemmeholdet.

Solbakken forsøgte at dirigere fra sidelinjen, fordi især Remmer sjældent blev brugt på højrekanten. Og så bliver idéen med offensive kanter mindre god, når bolden ikke når derud.

FCK havde de største chancer i starten af første halvleg, men hverken Andreas Cornelius eller Benjamin Verbic var skarpe nok.

Brøndby viste langt bedre energi og fight end i søndagens 0-2-superliganederlag i Parken, og FCK skulle arbejde meget mere for det.

Teemu Pukki fik første halvlegs største chance, men helt fri foran mål valgte Brøndby-angriberen den forkerte løsning ved at forsøge at afdrible målmanden og kunne efterfølgende ikke ramme målet.

I anden halvleg blev en frustreret Verbic skiftet ud, og han blev irettesat og hevet i kraven på vej hen til bænken af Solbakken.

I en kreativ rolle på den offensive midtbane havde Verbic ikke levet op til forventningerne hos den norske træner.

Brøndby havde også chancer til at udligne, men Pukki havde ikke sin bedste dag som skarpretter, og David Boysen var decideret ufarlig.

FCK møder i finalen vinderen af den anden semifinale mellem AaB og AGF. Her fører AGF 2-0 inden torsdagens returopgør i Aarhus.