Nicolaj Thomsen sender AaB op på andenpladsen

10/04/2016

Den danske landsholdsspiller Nicolaj Thomsen havde en sublim dag på AaB's midtbane og blev dobbelt målscorer i 2-0-sejren på udebane over Hobro i Superligaen.

Det var den 11. superligakamp i træk uden sejr for bundproppen Hobro, som senest vandt 23. oktober hjemme over AGF.

Samtidig var det den fjerde AaB-sejr i træk mod Hobro, som også havde det svært mod nordjyderne søndag eftermiddag.

Nicolaj Thomsen bragte AaB foran med 1-0 efter 62 minutter, da han trykkede af fra kanten af feltet og udplacerede Jesper Rask i Hobro-målet.

Et kvarter senere gentog han bedriften med endnu et flot mål, som igen var placeret helt ude ved venstre stolpe.

Hobro var ikke i stand til at true AaB-forsvaret i den anden ende, selv om nedrykkerkandidaten over dem alle var godt med i den første times tid.

Omvendt kunne Thomas Enevoldsen og Lukas Spalvis med lidt mere held og dygtighed have scoret mål for AaB allerede i første halvleg.

En generelt svagt spillende Spalvis havde den største chance i første halvleg, da AaB-topscoreren var helt alene med Jesper Rask, men han skød lige på målmanden.

Hobro-træner Ove Pedersen forsøgte sig med tre udskiftninger mellem de to AaB-scoringer, men det hjalp ikke noget.

Med sejren rykker AaB op på andenpladsen med 42 point efter 24 kampe. FC København fører rækken med 48 point inden søndagens kamp ude mod Randers FC.

For AaB venter der en spændende uge med den første af to pokalsemifinaler mod AGF samt en topkamp mod Sønderjyske på søndag.

Sønderjyske-træner Jakob Michelsen og assistenttræner Peter Enevoldsen var af samme årsag til stede i Hobro for at se den kommende modstander an.