Nicolas Winding Refns nye film solgt til hele verden

Skrevet af admin

14/05/2015

Dagens topnyheder

Den danske succesinstruktør Nicolas Winding Refns næste film er blevet solgt til lande verden over, efter at selskaberne Gaumont og Wild Bunch har forhandlet en stribe aftaler på plads.

Filmen, der ventes at få de sidste optagelser i kassen i Los Angeles i næste uge, har unge Elle Fanning i hovedrollen.

Hun og Refns kundskaber bag kameraet vil kunne nydes i biografer fra Tyskland til Indonesien, skriver flere internationale medier, heriblandt nyhedsbureauet Reuters.

Derudover vil filmen blive vist i Skandinavien, Storbritannien, Italien, Holland, Belgien, Luxembourg, Latinamerika, Sydkorea, Japan, Filippinerne, Taiwan, Portugal, Ungarn, Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Rumænien, Tyrkiet og Canada.

Filmen, der genremæssigt kategoriseres som en gyser-thriller, handler om den spirende model Jesse, som flytter til storbyen Los Angeles for at forfølge sine drømme.

Her bliver hun mål for en gruppe mennesker, der er besat af hendes skønhed og vil gøre alt, der skal til for at "fortære" hendes ungdommelighed.

Den 17-årige Fanning medvirkede i sin første film, inden hun var fyldt tre år, da hun skulle spille en yngre udgave af sin storesøster, Dakota Fanning, i filmen "I Am Sam".

På rollelisten kan også skuespillere som Keanu Reeves og Christina Hendricks findes.

"The Neon Demon" er Refns efterfølger til filmen "Only God Forgives", der havde premiere ved Cannes-festivalen i 2013. Årets festival blev onsdag skudt i gang med den traditionelle åbningsceremoni, hvor modeller, skuespillere, stjerner og filmfolk skridtede den 60 meter røde løber op til festivalpalæet af.

Festivalen løber frem til 24. maj, hvor Guldpalmen og en lang række andre priser bliver uddelt.

Den danske succesinstruktør Nicolas Winding Refn var sidste år med i den jury, der bestemte, hvilken film der skulle have Guldpalmen.

/ritzau/