Niels afvist af dronningen: Blev nægtet jubilæumsmedalje

Niels Ove Rasmussen har netop rundet et flot hjørne.

I 40 år har han nemlig arbejdet hos Profil Optik i Greenå, hvor man da også er ovenud tilfreds med Niels og hans arbejdsindsats. Det skriver DR Østjylland.

- Niels Ove Rasmussen er en superloyal medarbejder, der altid tilbyder sig og altid har været et aktiv for butikken. Derfor tænkte jeg at, om nogen havde fortjent en medalje til 40 års-jubilæet, så var det ham, fortæller butikschefen i Profil Optik i Greenå, Mogens Pedersen til DR.

Medaljen, som Mogens Pedersen henviser til, er naturligvis Dronningens Fortjenstmedalje, der kan tildeles for en fortjenstfuld indsats efter mindst 40 års uafbrudt ansættelse indenfor samme beskæftigelsesområde.

Der er dog bare et problem. Niels Ove Rasmussen er ikke ansat i den offentlige sektor, og derfor blev Mogens Pedersens anmodning om en medalje til jubilaren da også besvaret med et klart nej.

Ifølge reglerne kan Niels Ove Rasmussen godt blive tildelt en medalje for tro tjeneste, men da han er privatansat kan dette først finde sted, når han går på pension – imodsætning til reglen for offentligt ansatte.

Dette ærger i den grad butikschef Mogens Pedersen.

- Der er ligestilling mellem privat og offentligt ansatte på så mange andre områder, siger han og stiller sig derfor uforstående overfor, at Niels Ove Rasmusen er blevet fornægtet en medalje.

Kontorchef Bjarne Grønfeldt fra Dronningens kabinetssekretariat siger imdidlertid til DR, at hoffet altid holder øje med, om der er noget uhensigtsmæssigt i reglerne.

- Vi vil kigge på det. Men derfra og så til, at det bliver ændret her og nu - sådan er det ikke, siger han.

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip