Niels Frederiksen om OL-trup: Positiv dialog med klubber

Skrevet af admin

23/12/2015

Dagens topnyheder

Spillere fra årgang 1993 eller senere og derudover tre ældre spillere.

Sådan er udtagelsesvilkårene for U21-landstræner i fodbold, Niels Frederiksen, når han skal udtage OL-truppen, der skal repræsentere Danmark i Rio næste sommer.

Men helt så enkelt er det nødvendigvis ikke. Klubberne er ikke tvunget til at give spillerne fri, og OL-turneringen afvikles samtidig med Alka Superligaen. På det punkt er Frederiksen dog positiv.

- Jeg har været på rundtur i de fleste danske superligaklubber. Dialogen er positiv. Så nu arbejder vi i DBU på at lave nogle udtagelses-spilleregler, som klubberne kan acceptere, siger Niels Frederiksen til BT.

Han vil bruge de første måneder af 2016 på at rejse rundt til danskerklubber i Tyskland, England og Holland for at høre, om de ønsker at stille deres danske spillere til rådighed.

Særligt i Tyskland, der også er kvalificeret til OL, er der grund til optimisme.

- I modsætning til Superligaen vil Bundesligaen ligge stille på det tidspunkt. Derfor kan man jo håbe, at de tyske klubber vil give vores spillere fri, siger Frederiksen.

I Tyskland spiller blandt andre Pierre-Emile Højbjerg, Uffe Bech, Yussuf Poulsen, Andreas Christensen og Emil Berggreen, der alle er født i 1993 eller senere.

Niels Frederiksen skal 16. juli sætte navn på 18 spillere og fire reserver. Aktuelt har han en bruttotrup på 40 spillere i hovedet, men han vil ikke røbe navnene, siger han til BT.

/ritzau/