Niels-Kristian Engedal Jensen gik ned med angstanfald: LM Wind Power kvitterede med fyreseddel

Et industrieventyr for vindmøllefabrikken LM Wind Poweri Lunderskov ved Kolding er endt som sørgeligt, skriver Fagbladet 3F.

LM Wind Power var sammen med Vestas og Siemens Wind Power med til at gøre Danmark førende inden for produktion af vindmøller og skabte masser af industrijob i det sydjyske.

Men da virksomheden i Lunderskov åbnede sin fabrik i Goleniów i 2009 gik det galt. Efter blot et år havde fabrikken lukket det meste af produktionen i Danmark og det kostede 1.650 medarbejdere jobbet.

Danske medarbejdere i Lunderskov og Hammelev skulle oplære polske fabriksarbejdere, der skulle blive ligeså gode til at lave vindmøllevinger som de danske kollegaer.

Niels-Kristian Engedal Jensen arbejdede for LM Wind Power på det tidspunkt og i 2010 var han nede på den polske fabrik. Han fortæller til Fagbladet 3F, at der blev arbejdet 12 timer om dagen og de havde kun fri om søndagen.

- Men vi tjente gode penge, og derfor valgte mange at tage af sted, husker Niels-Kristian Engedal Jensen.

Da han kom tilbage til fabrikken i Lunderskov knoklede han videre.

- Jeg mødte ind klokken 19, selvom min vagt først startede klokken 23. Jeg var sådan én, som mellemlederne gik til, når vi skulle give den en ekstra skalle, siger Niels-Kristian Engedal Jensen.

Der blev fløjet udenlandske LEAN-konsulenter ind og det pressede de danske medarbejdere endnu mere.

I efteråret 2010 gik Niels-Kristian Engedal Jensen helt ned med flaget med angstanfald. Det kvitterede LM Wind Power med en fyreseddel.

Lige siden har han været sygemeldt med angst og fobier, et stort medicinforbrug - og en langvarig sag med kommunen.

De danske medarbejdere føler sig holdt for nar. LM Wind power får i dag produceret de samme vindmøllevinger, som man gjorde i Danmark. Og medarbejderne fik aldrig på forhånd at vide, at deres arbejdspladser ville forsvinde.

LM Wind Power har modtaget 10 millioner kroner i støtte fra EU til fabrikken i Polen.

Dagens Gossip