Nielsen og Islanders vinder første slutspilsserie i 23 år

25/04/2016

Det er 23 år siden, at New York Islanders sidst vandt en slutspilsserie.

Men med en 2-1-sejr over Florida Panthers i en højdramatisk kamp i Barclays Center natten til mandag dansk tid er Frans Nielsen og New York Islanders videre i NHL's slutspil.

Efter en ualmindelig tæt serie, der har budt på tre overtidssejre, vinder Islanders 4-2 i kampe.

Det var ellers tæt på at være de brændte chancers kamp for Islanders, der var bagud 0-1 indtil 50 sekunder før tid.

Endnu engang havde Floridas førstemålmand, Roberto Luongo, stået i vejen for Islanders' giftigste fronttrio, Frans Nielsen, John Tavares og Kyle Okposo.

Men i et sidste forsøg på at vinde kampen, og dermed vinde serien, hev Islanders målmand Thomas Greiss ud i de sidste minutter.

Det åbne mål resulterede i en gigantchance til udeholdet, der erobrede pucken højt på Islanders' banehalvdel. Men på mirakuløs vis reddede en Islanders-forsvarer et skudforsøg med skøjten.

I det efterfølgende angreb opstod der tumult foran Florida-målet, og pludselig dukkede New York Islanders' anfører, John Tavares, op, og han sendte pucken i et tomt mål. 1-1 og Barclays Center i Brooklyn sydede.

Første overtidsperiode sluttede uden mål, og derfor måtte de to hold ud i en opslidende ny overtidsperiode. Igen lagde New York Islanders et massivt pres, men Floridas Roberto Luongo diskede op med en række pragtredninger.

Efter ti minutter i anden overtidsperiode gik den dog ikke længere for Florida Panthers.

John Tavares afsluttede endnu engang for Islanders, og canadieren var selv hurtigst til at opfatte, hvor pucken faldt ned. Derfor var han også først over den, og han kunne endnu engang sende den lille, sorte sag i et næsten tomt Florida-mål.

Danske Frans Nielsen fik hele 30 minutter på isen, men han var ikke en del af nogen af scoringerne.

Islanders møder nu Tampa Bay Lightning i semifinalerne i Eastern Conference. Igen spilles der bedst af syv opgør.