Nigel Farage: Slaget måske tabt men vi vinder krigen

Skrevet af admin

24/06/2016

Dagens topnyheder

Nigel Farage, leder af det britiske parti Ukip og en arg modstander af EU, holdt hovedet højt, da han torsdag efter midnat talte til medierne efter briternes afstemning om fortsat EU-medlemskab.

De sidste meningsmålinger inden selve valghandlingen viste en lille overvægt til den fløj, der gerne vil blive i EU. Nigel Farage, der har været en leder af den modsatte fløj, startede med en tak.

- Tak til alle, der havde modet til at gå imod deres parti og magthaverne. Jeg mindes ikke en kampagne, hvor en fløj er blevet truet så meget, siger han.

Politikeren fortsætter med at understrege, at lige meget hvad resultatet bliver, så vil han ikke stoppe sin kamp for, at Storbritannien forlader EU.

- Det har været en lang kampagne. For mig har den varet i 25 år.

- Hvem end der vinder i aften. Hvem end der vinder dette slag. Så vinder vi krigen. Før var EU-skepsis en ting, der var ude i kanten af politik. Nu har næsten halvdelen af briterne, måske mere - jeg har ikke givet op - stemt for at forlade EU, siger han.

Politikeren trak også Danmark med ind i sin tale.

- Måske er det største, der er sket i denne valgkamp ikke, hvad der er sket i Storbritannien, men i resten af Europa.

- Vi ser nu i Danmark, Holland og selv i Italien op til og omkring halvdelen af befolkningen, der vil forlade EU, sagde han.

En meningsmåling lavet for Ritzau og offentliggjort torsdag viser, at 43 procent af de adspurgte danskere var positive over for EU og fem procent meget positive. 42 procent mente, at EU-samarbejdet er blevet for omfattende.

Nigel Farage, der har kørt en kampagne med fokus på immigration og skepsis over for samme, gentog, at hans mavefornemmelse er, at han og kampagnen for at få Storbritannien ud ad EU har tabt.

- Men uanset om jeg har ret eller ej, så har vi vundet. Vi har presset dem (EU-tilhængerne, red.). De er blevet bange.

- Vi vinder krigen. Vi vil få vores land tilbage. Vi vil tage kontrollen over vores grænser tilbage, afslutter han.

/ritzau/