Niger parat til at diskutere hjemsendelser fra Europa

Niger er som udgangspunkt parat til at diskutere hjemsendelser af afrikanske migranter, der har fået afslag på at opholde sig i Europa.

Det siger Nigers præsident, Mahamadou Issoufou, onsdag ved ankomsten til topmødet mellem EU og Afrika, der holdes i Valletta på Malta.

På topmødet, som over 50 lande fra EU og Afrika deltager i, vil EU-lederne forsøge at få de afrikanske lande til at tage de økonomiske migranter, der bliver afvist i Europa, tilbage mod løfter om flere penge til de afrikanske lande.

- Vi er åbne over for at diskutere det spørgsmål, men det hele kommer an på betingelserne, siger Issoufou, der samtidig understreger, at topmødet også handler om at sikre lovlige muligheder for afrikanske migranter i Europa.

Premierminister Xavier Bettel fra det luxembourgske EU-formandskab siger, at EU og Afrika er partnere, og at "vi er i stand til at hjælpe".

- Vi er her for at påtage os vores ansvar, og det skal Afrika også gøre. Men hvis man tror, at der så ikke er nogle problemer i morgen ... det tror jeg ikke på, siger Xavier Bettel.

Europaparlamentets formand, Martin Schulz, siger ved ankomsten til topmødet, at der ligger en lang liste af udfordringer foran både EU og Afrika, herunder hjemsendelser af de økonomiske migranter, der bliver afvist i Europa.

Men topmødet handler også om at blive bedre til at anerkende og bekæmpe de grundlæggende årsager til migrationen.

- Jeg forventer, at dette topmøde bliver udgangspunktet for et bedre og dybere samarbejde mellem EU og Afrika, siger Martin Schulz.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip