Nigerianer får fem års fængsel for at have bedraget ensomme danske kvinder for millionbeløb

En nigeriansk seriesvindler skal fem år i fængsel for at have bedraget to danske kvinder for et millionbeløb.

37-årige Tosin Femi Olasemo bor i Wales og stammer fra Nigeria, men på internettet udgav han sig for at være en højt dekoreret amerikansk Kaptajn, der hed Morgan Travis, som var udstationeret i Afghanistan. 

Han brugte sit dække til at komme i kontakt med kvinder på hjemmesiden match.com, og her lykkedes det ham altså at få to danske kvinder til at forelske sig så meget i ham, at de velvilligt sendte et millionbeløb ind på hans konto.

Læs også: Dansk kvinde franarret 640.000 kroner af nigeriansk svindler

Anklageren i sagen, Ruth Smith, betegnede under kvinderne som værende blevet hjernevasket af Tosin Femi Olasemo, så de troede de var i et faktisk forhold med ham.

- Han udførte et bedrageri online, hvor han udnyttede sårbare og ensomme kvinder til at sende ham penge ved at udgive sig for at være en amerikansk soldat i Afghanistan, forklarede Ruth Smith i retten, ifølge South Wales Evening Post. 

Den ene danske kvinde var en 47-årig enlig mor til to, hvis mand var død i maj 2011.

I december 2012 besluttede hun sig for at se, om hun kunne finde kærligheden på ny ved at oprette en profil på match.com. 

De to begyndte at tale sammen over Yahoos chatservice, men 'Morgan Travis' afviste at bruge sit kamera på grund af sikkerhedsprocedurer. Det accepterede den 47-årige, og kort tid efter bad han om et lille beløb, der kunne betale hans administrationsgebyrer forbundet med sin orlov. 

Læs også: Pas på svindlere på Facebook

Kort tid efter blev hun kontaktet af en 'Bill Watson', der sagde han skulle indkassere gebyrene, og i første omgang sendte hun omkring 400.000 kroner gennem Western Union. 

Efterfølgende fik hun besked om, at hendes kæreste var blevet anholdt, og derfor sendte hun omkring to millioner kroner, der skulle sikre hans løsladelse. 

Bedrageriet stoppede først, da hendes bank nægtede at udføre to overførsler på henholdsvis 400.000 kroner og 1.5 millioner kroner. Banken kontaktede herefter politiet, der indledte en efterforskning. 

Men selv da politiet afslørede, at den amerikanske Kaptajn i virkeligheden var en nigerianer i Wales, fortsatte hun med at holde kontakten med ham. 

Det stoppede først, da hun blev kontaktet af en anden dansk kvinde, der påstod, hun var Tosin Femi Olasemos danske kæreste. 

Læs også: Sexforbryder sigtet for drab i 40 år gammel sag om forsvundne søstre

Det viste sig, at den anden fraskilte danske kvinde ligeledes var blevet franarret penge af manden, omend 'kun' et beløb der skulle tælles i tusinder af kroner.

Den 47-årige danske enke fik læst sin forklaring op i retten, hvor hun fortalte om sorgen over bedrageriet. 

- Da jeg fandt ud af sandheden, blev jeg frygteligt flov over at have været så naiv og fordi jeg troede på hans løgne, forklarede hun, ifølge South Wales Evening Post, og betegnede sig selv som værende blevet 'hjernevasket. 

Dommeren fandt ikke nogen formidlende omstændigheder ved bedrageriet og idømte ham fire et halvt års fængsel.

- Det var et sofistikeret, vedvarende og planlagt bedrageri af kvinder, der blev aldeles sårbare af dine gerninger. Jeg kan forstå, at du sandsynligvis også vil blive deporteret til Nigeria, når du har udstået din straf, sagde Eleri Rees ved domsafsigelsen. 

Myndighederne i Wales vil nu forsøge at tilvejebringe de mange penge, han franarrede kvinderne for. 

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip