Nigerianske oprørere bag grusom massakre

AFP skriver, at oprørerne satte vejspærringer op ved byen og derefter begyndte at meje trafikanter og fodgængere ned samt sætte ild til beboelser og bygninger. Massakren fandt ifølge nyhedsbureauet og lokale vidner sted sent torsdag aften:

»Indtil nu er der fundet 87 lig, men der bliver stadig ledt efter flere,« siger en repræsentant for en hjælpeorganisation i området til AFP.

Byen har tidligere været mål for Boko Haram, som ifølge en beboer nu bevæger sig rundt i pickups, hvoraf mange er påmonteret kraftige maskinkanoner beregnet til antiluftskyts. Den slags bevæbning blev blandt andet set under krigen i Libyen, og de seneste rapporter om Boko Haram også siger, at bevægelsens soldater er begyndt at bære uniformer.

Nigerias regeringshær meddelte tidligere på ugen, at den under en offensiv i Bono-provinsen havde dræbt 150 oprørere under angreb på flere af bevægelsens træningslejre.

Boko Haram har tidligere begået hævndrab mod indbyggere, der mistænkes for at have samarbejdet med regeringshæren, og massakren kan måske ses som et svar på regeringsoffensiven.

Siden foråret har der været indført undtagelsestilstand i provinsen, hvor Boko Haram står stærkt.

Bevægelsen, der har forbindelse til al-Qaeda, kæmper for at omdanne Nigeria til en islamistisk stat med den mest strikse sharialovgivning.

Boko Haram har tusindvis af menneskeliv på samvittigheden efter angreb på blandt andet kristne kirker, politistationer og regeringsbygninger.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip