Nigerias hær generobrer områder i oprørsramt landsdel

Nigerias hær har ved en operation i weekenden befriet 5000 mennesker, der blev holdt som fanger af den ekstremistiske islamistbevægelse Boko Haram.

Det oplyser hæren i en pressemeddelelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Nigerias hær har gennem det seneste år - til dels med støtte fra hjælpestyrker fra nabolande - generobret det meste af det territorium, som den ekstremistiske gruppe har taget under et syv år langt oprør med henblik på at oprette en islamistisk stat i den nordøstlige del af Nigeria.

Hæren siger, at soldater, som støttes af en selvbestaltet sikkerhedsstyrke, gennemførte razziaer i 15 landsbyer søndag, hvor "seks Boko Haram terrorister blev dræbt, mens adskillige andre blev såret."

Næsten 200 på flugt fra Boko Haram er i den seneste måned døde i byen Bama i det nordlige Nigeria, siger nødhjælpsorganisationen Læger Uden Grænser, som i denne uge har advaret om, at tusindvis af børn er i fare på grund af fejlernæring under konflikten.

Boko Haram, der har svoret troskab til Islamisk Stat, står ofte bag selvmordsbombninger i tæt befolkede områder som for eksempel markedspladser og moskeer. De har bortført tusindvis af mennesker.

En teenagepige, der for to år siden blev bortført af Boko Haram sammen med flere hundrede andre skolepiger i det nordøstlige Nigeria, blev fundet sammen med sin baby i maj.

Det øgede håbet om, at det vil lykkes at finde nogle af de øvrige 218 piger, der stadig holdes som gidsler af Boko Haram, efter de blev bortført fra deres skole i april 2014.

I alt var det 276 piger, der blev bortført fra skolen i Chibok i 2014, men det lykkedes en del af pigerne at flygte.

Siden offentliggjorde Boko Haram billeder af de tilfangetagne piger og truede med at sælge dem på slavemarkeder.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip