Nigerias hær smadrer 10 af Boko Harams lejre

Skrevet af admin

18/05/2015

Mest læste i dag

Væbnede styrker fra Nigerias hær har angrebet og ødelagt 10 af den islamiske militsgruppe Boko Harams lejre i den afsidesliggende skov Sambisa i den nordøstlige del af Nigeria.

Det meddeler militæret.

Ifølge oplysningerne skal skoven være militsens sidste gemmested i Nigeria.

I sin erklæring siger militæret, at mange militsfolk fra Boko Haram er blevet dræbt under søndagens offensiv mod de 10 lejre.

Der er ikke præcise oplysninger om antallet af dræbte.

Det franske nyhedsbureau AFP citerer Chris Olukolade, der er talsmand for militæret, for at sige, at en nigeriansk soldat også blev dræbt under kampene i skoven.

Soldaten trådte på en landmine, som også sårede to andre.

Militæret har erobret et antal pansrede køretøjer, hedder det videre, og der er også beslaglagt antiluftskyts.

Aktionen i skoven kom dagen efter, at islamisterne foretog et nyt terrorangreb. Denne gang var det mod en busstation i byen Damaturu i det nordøstlige Nigeria. Syv mennesker blev meldt dræbt af bomben.

Boko Haram indledte sin voldelige kampagne i Nigeria for seks år siden.

Bevægelsen, der kæmper for at oprettet en islamisk stat i den nordøstlige og muslimske del af Nigeria, har for nylig erklæret, at den er allieret med den militante bevægelse Islamisk Stat, som har udråbt et kalifat i dele af Irak og Syrien.

I de seks år har Boko Haram foretaget mange bombeattentater, ofte selvmordsaktioner, mod overvejende kristne mål. Det gælder kirker og skoler.

Omkring 15.000 mennesker er dræbt under den islamiske kampagne. 1,5 millioner mennesker er tvunget væk fra deres hjem.

Det var Boko Haram, der for godt et år siden bortførte hundredvis af teenagepiger fra landsbyer. Siden sagde militsen, at pigerne var blevet muslimer. Nogle af dem skulle måske sælges på et marked.

Boko Haram har også været aktiv i andre lande i området, og i februar i år indgik Nigeria, Niger, Tchad og Cameroun en koalition, hvor de indledte en målrettet kampagne mod Boko Haram.

/ritzau/Reuters