Niklas Landin og Kiel banker mægtige Barcelona

24/04/2016

THW Kiels danske landsholdsmålmand, Niklas Landin, stod en pragtkamp, da tyskerne søndag vandt 29-24 hjemme over Barcelona i den første af de to holds Champions League-kvartfinaler.

Med sejren sikrede Kiel sig et godt udgangspunkt for at gå videre fra kvartfinalerne inden returopgøret, hvor Barcelona har hjemmebanefordel.

Barcelona er forsvarende Champions League-mestre, da holdet sidste sæson vandt finalen over ungarske Veszprém. Det vil derfor være en overraskelse, hvis Barcelona må forlade turneringen allerede i kvartfinalerne.

Kiel kom godt fra start i første halvleg, og i målet fik Landin holdt Barcelona nede på 12 scoringer. Det sikrede en pauseføring på overbevisende 16-12.

I anden halvleg kom Barcelona med i kampen. Det skyldtes især, at Landins kollega i Barcelona-målet diskede op med flere store redninger, og kort efter pausen var Kiel-forspringet nede på et enkelt mål.

Men fra midt i anden halvleg lykkedes Kiel med at ændre tempoet i kampen, og så kom forspringet lidt over halvvejs i halvlegen op på 24-19.

Derfra var der ikke rigtig spænding om kampens udfald. Det store spørgsmål var derimod, hvor stort et forspring Kiel kunne sikre sig inden returopgøret.

Det hele endte med et forspring på fem mål, da Kiel kort før tid lagde sidste bold i målet til 29-24.

Ud over Landin i målet, der kun lukkede 12 mål ind i hver halvleg, var kampens store oplevelse Kiels Dominik Klein, der med ni scoringer var helt afgørende for den store sejr.

Der var tale om et lille danskeropgør, da Barcelona havde Jesper Nøddesbo med i kampen. Den danske stregspiller stod for to scoringer for sit hold.

De to hold mødes i returopgøret lørdag i Barcelona.