Nikolaj Arcel: Selvfølgelig blev det Amour

Der var et lille øjeblik, hvor det gibbede i den danske instruktør Nikolaj Arcel, og hvor han tænkte, at han måske kunne tage fra Los Angeles med en Oscar i bagagen efter prisuddelingen natten til mandag dansk tid.

Men følelsen var ganske kortvarig, for han var helt forberedt på, at vinderen af bedste ikke-engelsksprogede film blev den østrigske prissluger "Amour" frem for hans egen "En kongelig affære".

- Jeg blev ikke overrasket på nogen måde. Jeg vidste, at det ville ske, så jeg var ikke ked af det, siger den danske instruktør til Ritzau.

- I de sekunder, før pigerne (Jennifer Garner og Jessica Chastain, red.) sagde navnet på hvem, der fik en Oscar, så tænkte jeg "det kan jo godt være", men selvfølgelig blev det Amour. Den har vundet alt i hele verden, fortsætter han.

Selvom det kunne være endnu sjovere at vinde, så kan Nikolaj Arcel sagtens skrive under på, at det også er sjovt bare at være med.

- Det er fantastisk at være med, være nomineret og være nået så langt, som vi er. Vi går og er enormt glade. Det er en god oplevelse, siger han.

Oscar-festen er noget helt særligt, mener Nikolaj Arcel.

- Det er verdens største show. Den hylder de største film. Det er en ret speciel oplevelse, lyder det fra den danske instruktør.

Ud over at vinde prisen for bedste ikke-engelsksprogede film har Amour også opnået noget, som ikke mange udenlandske film opnår, nemlig at være nomineret i bedste film-kategorien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip