Nikolaj Jacobsen melder ud: Derfor har jeg fravalgt Mikkel Hansen

Skrevet af Nicolai Steinicke

16 uger siden

|

23/01/2024
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Mange har undret sig, men nu kommer Nikolaj Jacobsen med en forklaring.

Dagens topnyheder

Der har været en overraskende udvikling ved dette års EM i håndbold har den danske stjerne, Mikkel Hansen, oplevet en markant reduktion i spilletid.

Hansen, der tidligere har været en central figur på det danske landshold, men har kun spillet 49 minutter fordelt over seks kampe, hvilket i gennemsnit er knap ti minutter per kamp, når man ser bort fra kampen mod Grækenland, hvor han sad på tribunen.

Det skriver TV 2.

Det er en noget andet rolle i forhold til de sidste 15 år, hvor han har været en af, hvis ikke den, bærende spiller på det danske landshold. Landstræner Nikolaj Jacobsen forklarer, at denne ændring er en nødvendighed i lyset af holdets nuværende sammensætning og strategi.

"Der er virkelig mange dygtige spillere, og som jeg også sagde sidste år, havde rollen også været anderledes til EM, hvis Lauge ikke var blevet skadet, og Mikkel havde også fået flere pauser," udtaler Jacobsen. Han tilføjer, at denne tilgang giver holdet flere muligheder, og at Hansen efter mange års hårdt arbejde fortjener at gå frisk ind i slutrundens sidste uge.

Jacobsens strategiske valg blev især tydeligt i kampen mod Norge, hvor han valgte at styrke forsvaret og derfor ikke skiftede to spillere ud på den korte side. "Og Mikkel kan ikke hjælpe dem i duellerne, og jeg havde ikke fornemmelsen af, at det var en kamp, hvor vi kunne få bragt så mange skud ind i midtzonen. Så derfor var valget sådan," forklarer Jacobsen.

Danmark spiller i aften kl. 18:00 mod Slovenien, hvor Nikolaj Jacobsen får mulighed for at spare nogle spillere og prøve nogle ting af, da Danmark er sikret semifinalen, som spilles på fredag.