Nistelrooy lykønsker Vardy med målrekord

Jamie Vardy skrev historie, da Leicester-angriberen lørdag aften scorede i sin 11. Premier League-kamp i træk i 1-1-topkampen hjemme mod Manchester United.

Scoringen betød, at Vardy overtog den tidligere Manchester United-angriber Ruud van Nistelrooys 12 år gamle scoringsrekord for flest kampe i træk med mål.

Hollænderen scorede i ti ligakampe i træk imellem marts og august tilbage i 2003, som var en periode, der strakte sig over to sæsoner.

Den tidligere rekordholder lykønskede Jamie Vardy ved at skrive følgende på Twitter:

- Godt gået Vardy. Du er nummer et nu, og det fortjener du. 11 i træk.

Vardy, som indtil for tre sæsoner siden spillede på femtebedste niveau i England, turde ikke tænke på rekorden inden lørdagens fodboldbrag.

- Hvis jeg havde ladet det fylde for meget, ville det påvirke min præstation. Så jeg har forsøgt at holde benene på jorden og bare koncentreret mig. Dette var bare endnu en kamp, vi havde lyst til at vinde.

- Det er helt utroligt. Jeg er henrykt over det mål, siger Vardy til BBC som reaktion på rekorden, der dog kun tæller perioden, siden den bedste engelske fodboldrække blev omdøbt til Premier League i 1992.

Tæller man hele den engelske fodboldhistorie med, så scorede Blackpool-spilleren Stan Mortensen i 1950-51-sæsonen også 11 kampe i træk i den bedste række.

Sheffield United-angriberen Jimmy Dunne har rekorden for fleste kampe i træk med mål. I sæsonen 1931-1932 scorede han i 12 ligakampe i træk.

Bastian Schweinsteiger, som scorede til 1-1 for United, roste også Vardy efter kampen.

- Vardy spiller virkelig godt, og han er farlig. Han finder plads, og det var stærkt gjort af ham at slå rekorden, siger tyskeren.

Alan Shearer, som er Premier Leagues mest scorende spiller, blandede sig også i hyldesten af den 28-årige Leicester-topscorer.

– Til lykke! For en fantastisk præstation, skriver den tidligere Newcastle-legende på Twitter.

/ritzau/

Dagens Gossip