NKT nedskriver for næsten 400 millioner i Asien

NKT tager nu konsekvensen af dårlige resultater i den såkaldte APAC-region (Asien og Stillehavsområdet).

I forbindelse med selskabets regnskab for andet kvartal har koncernen foretaget store nedskrivninger i NKT Cables.

- I 2014 iværksatte vi en strategisk revurdering af den fremtidige struktur for APAC, herunder forhandlinger med eksterne parter.

- De alternative muligheder var dog ikke attraktive, og derfor har vi nu iværksat en restrukturering af APAC og foretaget en nedskrivning på 374 millioner danske kroner, siger koncerndirektør Michael Hedegaard Lyng i en pressemeddelelse.

Derudover er der også foretaget nedskrivninger i Photonics Group, og dermed når de samlede nedskrivninger i kvartalet op på 393 millioner kroner.

Nedskrivningerne betyder, at NKT kommer ud af kvartalet med et resultat før skat på minus 63 millioner.

Driften viser dog positive tendenser. Omsætningen beløb sig til 4471 millioner, svarende til en organisk vækst på seks procent.

Driftsresultatet før skatter, afskrivninger og renter lød på 441 millioner kroner, svarende til en overskudsgrad på 12 procent.

NKT ejer også Nilfisk, der producerer maskiner og udstyr til rengøring. Her stod både vækst og indtjening stille sammenlignet med sidste år på trods af fremgang i Europa, Mellemøsten og Afrika.

Samtidig var indtjeningen påvirket af fortsatte investeringer i salg og service og af omkostninger i forbindelse med nogle leveringsproblemer, som dog skulle være løst.

Samtidig har Nilfisk gennemført tre opkøb, som gerne skulle være med til at konsolidere forretningen på sigt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip