NKT skuffer en smule men fastholder forventninger

Mens omsætningen landede præcis som forventet af analytikerne, så var nettoresultatet svagere end ventet. Estimatet fra SME Direkt lød på 57 millioner kroner.

Det operationelle resultat (EBITDA) i holdingselskabet, der favner fra kabelproduktion i NKT Cabels til rengøringsmaskiner i Nilfisk-Advance, endte på 217 millioner kroner, hvilket var en spids dårligere end samme kvartal sidste år og under det forventede.

Forventningerne til årets resultat fastholdes dog. Holdingselskabet tror stadig, at 2013 vil ende som 2012. Operationelle EBITDA endte i i 2012 på 1.039 millioner kroner. Konsensus blandt analytikerne lyder indtil viderer på et operationelt resultat på 1.082 millioner kroner.

For NKTs vedkommende har der de seneste kvartaler været fokus på kabeldivisionen og de ordrer, der er kommet. Den økonomiske afmatning har sendt ordremængden ned, og analytikerne lurer på, hvornår den kommer op igen. Før regnskabet onsdag morgen slog aktieanalytiker Jesper Christensen fra Alm. Brand fast, at han havde ordrene i kikkerten.

»NKT Cables havde ved indgangen til 2013 kun et halvt års ordrebeholdning inden for søkabler. Uden nye søkabelordrer er ledelsens 2013 guidance ikke konservativ, men realistisk (konsensus venter dog en opjustering), og fortsætter ordretørken vil konsensus forventningerne til 2014 skulle sænkes betydeligt,« lød det fra analytikeren.

Det vil sige, at markedet faktisk venter en opjustering af de lidt pessimistiske tal fra NKT, når ordrerne begynder at komme. Men de er dog ikke kommet endnu, fremgår det af regnskabet.

»Der var fortsat høj udbudsaktivitet vedrørende søkabel-kontrakter, men tendensen til at projekterne udskydes fortsatte,« skriver NKT om søkabelaktiviteten.

Alt i alt mener NKT Holding-ledelsen med Thomas Hofman-Bang i spidsen, at kvartalet er godkendt.

»Første kvartal 2013 viste en tilfredsstillende organisk vækst på to procent. Det var især NKT Cables, der leverede den organiske vækst med fire procent, mens væksten var mere begrænset i Nilfisk-Advance med én procent. Koncernen var negativt påvirket af de europæiske markeder, hvor kunderne fortsat var tilbageholdende,« lyder ledelsens vurdering i kvartalsregnskabet.

Dagens Gossip