NNIT øger omsætning og indtjening trods valutamodvind

It-selskabet NNIT klarer sig fint på egne ben, efter at selskabet tidligere på året blev udskilt fra Novo Nordisk-koncernen.

Halvårsregnskabet viser i hvert fald en vækst i omsætningen på 9,7 procent til 1,244 milliarder kroner i rapporterede valutakurser.

Resultatet endte på 94 millioner kroner, svarende til en stigning på 10,1 procent i forhold til samme periode sidste år.

Regnskabet er præget af, at NNIT har været ramt af en smule valutamodvind. Således er resultatet af den primære drift kun øget med 3,7 procent målt i rapporterede valutakurser, mens det er steget 20,1 procent, hvis man regner i faste valutakurser.

Administrerende direktør Per Kogut er meget tilfreds med regnskabet og noterer sig specielt, at det er lykkedes at hente flere ordrer uden for Novo-koncernen.

- Væksten i omsætningen skyldes i særdeleshed en stigning på 15,9 procent hos kunder uden for Novo Nordisk, hvilket er i tråd med vores strategi, siger han i en pressemeddelelse.

Her fremgår det også, at ordrebogen for 2015 er øget med 10 procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Udsigterne er tilsvarende gode for de kommende år.

Novo Nordisk valgte i 1994 at samle sine it-aktiviteter i et selvstændigt it-selskab, Novo Nordisk it.

Det blev senere et selvstændigt aktieselskab, som også begyndte at opføre opgaver uden for huset, blandt andet for medicinal- og biotekvirksomheder.

Selskabet har i dag mere end 2400 ansatte, hvoraf 900 arbejder i Danmark.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip