Nøddesbo: Jeg har ikke kastet straffekast i mange år

Med tre scoringer på straffekast i 33-29-sejren over Østrig er stregspilleren Jesper Nøddesbo nu Danmarks faste straffekastskytte ved EM.

Men faktisk var Barcelona-spilleren særdeles nervøs, da han efter 21 minutter pludselig stod ansigt til ansigt med Østrigs målmand. Det er nemlig mange år siden, at han sidst har kastet straffekast.

- Det var vel som ynglingespiller. Jeg får aldrig lov i Barcelona. Det må jeg ikke, og jeg bliver altid sendt væk fra pletten, siger Jesper Nøddesbo.

Stregspilleren fik ordre af landstræner Ulrik Wilbek på at kaste Danmarks andet straffekast mod Østrig, efter at hans Hans Lindberg havde brændt det første.

Lindberg brændte også to gange fra pletten i åbningskampen mod Makedonien - et opgør, hvor Danmark brændte alle holdets tre straffekast.

- Jeg har stået og skudt mange gange til træning og lavet sjov med Ulrik omkring det, og så fangede bordet i dag, siger Nøddesbo.

- Ulrik fortalte mig, at jeg skulle skyde, da Hans havde brændt sit.

- Der kom lidt pres på ved det første straffekast, så jeg brugte lidt tid på at trække vejret og få lidt ro på, siger Barcelona-spilleren.

Holdkammeraten Mikkel Hansen var med ni scoringer Danmarks helt store spiller mod østrigerne, og Nøddesbo er glad for at få Danmarks største stjerne i gang.

- Mikkel Hansen var på højeste niveau i dag. Det er dejligt at have en som Mikkel Hansen, man kan give bolden, når det brænder lidt på. Det er det, vi har brug for i den her turnering.

- Men vi skal ikke lægge al ansvar over på Mikkel. Vi andre skal også følge trop. Det er en lang turnering, og vi andre skal også op i niveau, siger Jesper Nøddesbo.

Danmark møder torsdag aften Tjekkiet i den sidste gruppekamp. Danskerne er med tirsdagens sejr over Østrig sikre på at gå videre til mellemrunden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip