Nøddesbo og Barcelona vinder Champions League

31/05/2015

FC Barcelona vandt søndag Champions League-guld i håndbold, da ungarske Veszprém blev besejret 28-23 i finalen ved Final 4-stævnet i Köln.

Franskmanden Nikola Karabatic førte an i finalesejren med storspil, hvor han viste, hvorfor han er en af verdens bedste håndboldspillere.

I gårsdagens semifinalesejr blev Karabatic topscorer med otte scoringer, og i søndagens finale blev han også den mest scorende Barcelona-spiller med seks scoringer.

Men også danske Jesper Nøddesbo lyste op i afgørende faser af kampen, når det blev til spilletid.

Danskeren kom på banen efter et kvarters tid i første halvleg, og han sled og slæbte derefter i det spanske forsvar sammen med islandske Gudjon Valur Sigurdsson.

Første halvdel af første halvleg fulgte lidt mønstret fra semifinalekampen lørdag.

Barcelona kom i front, men det var hele tiden med en vis usikkerhed, og det lignede lidt noget, der kunne smuldre, indtil Barcelona gik fra 9-8 til 11-8.

Det skete blandt andet til stor jubel fra de ca. 20.000 tilskuere i den fyldte arena med Jesper Nøddesbos første af tre scoringer i kampen. Efter 23 minutter krøllede danskeren bolden i mål på den facon, der nærmest er blevet hans signatur, når han spilles fri på stregen.

Herefter tog Nikola Karabatic over og viste klassen, da det gjaldt.

Storspilleren sled sig til nogle scoringer og en Barcelona-føring på 13-9, og Karabatic bragte også Barcelona på pausestillingen 14-10.

I denne periode havde Veszprém en anelse svært ved at spille sig igennem det solide Barcelona-forsvar - også ofte anført af Karabatic.

I Barcelonas første angreb efter pausen gik ungarerne da også hurtigere frem til netop Karabatic, og da Barcelona fik en hurtig udvisning og Veszprém kom på 11-14, lignede det muligheden for at hente ind på spanierne.

Det gik dog lige omvendt, da Barcelona i stedet skruede tempoet i vejret og vandt undertalsperioden med et par scoringer stadig anført af Karabatic.

Alligevel fik Veszprém barberet afstanden ned til 17-19 efter 43 minutter, hvor Barcelona fik kampens sjette tominutters udvisning.

Jesper Nøddesbo fik ikke spilletid i perioden, og igen kunne Veszprém ikke udnytte en overtalsperiode, og i stedet øgede Sigurdsson til 20-17 på det vigtige tidspunkt med et kvarter igen.

Kort efter var det så Barcelona, der udnyttede en afgørende overtalsperiode og bragte sig foran 21-17 efter en scoring fra Sigurdsson på straffekast.

Med fem minutter igen syntes sejren sikker med Barcelona-føring på 25-21, og så dukkede danske Nøddesbo pludselig op med et afgørende indhop, og danskeren satte sit aftryk på sejren med to scoringer i den afsluttende fase.