Nøddesbos fire mål hjælper Barcelona i CL-finale

30/05/2015

Jesper Nøddesbo og Barcelona er klar til Champions League-finalen i håndbold.

Lørdag bidrog danskeren med fire mål og stærkt forsvarsspil i semifinalesejren på 33-28 over polske Vive Kielce ved Final 4-stævnet i Köln.

De to hold fulgtes ad indtil midtvejs i anden halvleg, hvor Barcelona endnu engang opbyggede en føring, men som denne gang ikke kunne hentes.

Fra begyndelsen af kampen satte Barcelona sig bedst igennem og viste størst skarphed foran mål.

Det gav hurtigt et lille hul, og efter 16 minutter havde Barcelona muligheden for at bringe sig foran med fem mål på en kontra, men spanierne forsømte muligheden.

I stedet kæmpede Kielce sig tilbage og var 10 minutter senere kun nede med et enkelt mål.

Ved pausen var stillingen 16-14 til Barcelona.

Anden halvleg begyndte i et højt tempo, men med mange fejl.

På fire minutter udbyggede Barcelona uden Nøddesbo føringen til fem mål, men på to et halvt minut scorede Kielce fire gange, og så var forspringet atter tilbage på et enkelt mål.

Det var dog stadig Barcelona, der hele tiden havde en lille fordel i stillingen.

Midtvejs i halvlegen blev Jesper Nøddesbo sendt tilbage på banen, og danskeren bragte med cirka otte minutter tilbage af kampen Barcelona foran med fire mål. I den periode virkede Kielce ikke sammenhængende, og det lignede reelt en afgørelse af kampen.

Barcelona-sejren kom da også ganske sikkert i hus. Det skyldtes også stærkt spil fra den makedonske højreback Kiril Lazarov og den franske playmaker Nikola Karabatic. De to stjerner hamrede henholdsvis syv og otte bolde i mål.

I finalen venter enten tyske THW Kiel med René Toft Hansen og Rasmus Lauge i truppen eller ungarske Veszprém.