Nødhjælpsorganisation: Rejser på første klasse er uhørt

Hvis man ønsker at flyve på første klasse, skal man nok ikke beskæftige sig med nød- og udviklingshjælp.

Det siger zambisk-fødte John Nduna, der er generalsekretær i udviklingsorganisationen ACT Alliance, da han hører om Lars Løkke Rasmussens luksuriøse rejser som formand for klimaorganisationen GGGI, som modtager millioner af danske bistandskroner.

- Hvis du skal arbejde med folk i nød, bliver du nødt til at være ydmyg. De penge, vi modtager, er øremærket til programmer, der hjælper folk i fattige lande.

- Så hvis man vil flyve på første klasse, skulle man måske i stedet arbejde i den private sektor eller være selvstændig, siger han.

ACT Alliance er en af verdens største udviklingsorganisationer med mere end 130 medlemsorganisationer, der arbejder for langsigtede løsninger i forhold til udviklingsbistand og nødhjælp. Herunder for eksempel grøn vækst.

GGGI er dog ikke medlem, og før John Nduna ankom til København for at deltage i klimakonferencen Global Green Growth Forum, havde han ikke hørt om den skandaleramte klimaorganisation.

- Først trak jeg på skuldrene, fordi jeg ikke kender til noget om GGGI.

- Men jeg syntes, at det var lidt underligt, at der var nogle, der kunne finde på at flyve på første klasse inden for det her område, siger generalsekretæren.

John Nduna fortæller, at han aldrig selv kunne finde på at flyve på hverken første klasse eller business, fordi han repræsenterer et område, der er afhængig af, at der bliver givet penge.

- Jeg har ikke alene et formelt ansvar, men også et moralsk ansvar, siger han.

Lars Løkkes Rasmussens rejser på første klasse har sammen med en kritisk sydkoreansk rigsrevisionsrapport om GGGI sået tvivl om klimaorganisationen som fremtidig modtager af danske bistandskroner.

John Nduna er overbevist om, at der er tale om et særtilfælde på bistandsområdet.

- Jeg har arbejdet med nød- og udviklingshjælp i mange år, hvor jeg har set det arbejde, som organisationer, der modtager dansk bistandshjælp, yder. Og så vidt jeg ved, bliver pengene brugt rigtigt, siger generalsekretæren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip